• Liefde in de lucht! Verras uw Valentijn dit jaar nu echt met iets unieks! 💕

Vintage lampen en retro lampen

6 mei 2014 11:55
Al lange tijd op zoek naar die ene bijzondere vintage lamp? Kijk eens in de webwinkel van De blauwe Deel Verlichting voor opnieuw geproduceerde vintage modellen. De collectie is zeer royaal, zodat de gewenste lamp vrijwel altijd gevonden wordt. Getrapte glaskappen, schoollampen, retro bollampen, design klassiekers: nieuw met een authentieke uitstraling.

Vintage lampen

De zoektocht naar een bepaalde vintage lamp kan erg lang duren en vaak lukt het niet of zeer moeizaam een vintage lamp voor een leuk bedrag te kopen. Soms worden exorbitante bedragen gevraagd voor authentieke lampen. Bespaar jezelf tijd en moeite door te kiezen voor reproducties van vintage lampen van De blauwe Deel Verlichting. De vintage lampen van De blauwe Deel Verlichting passen in moderne/design interieurs, industriële interieurs, art deco interieurs, landelijke interieurs en klassieke/historische interieurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende modellen: Acorn, Luxe School, De Zwam, Menhir, The Comets, Bibendum, Wave, Schoolbol, Getrapt, Cilinder, Bol, Vintage en Vintage 3 randen. De glaskappen zijn veelal verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals opaal wit, geel of marmer. Ook het materiaal van het armatuur is te kiezen: nikkel, mat nikkel, brons, messing of chroom.

Schoolbol Vloerlamp Vintage Acorn

Design klassiekers

De blauwe Deel Verlichting biedt design klassiekers van Louis Poulsen aan, zoals de PH 5, PH 50, PH Contemporary en de Academy Kroonluchter. Dit zijn originele modellen die opnieuw in de productie zijn genomen. De blauwe Deel is residential dealer van Louis Poulsen verlichting. Ook zijn in de webwinkel originele Gispen lampen te vinden. Deze behoren zeker tot de design klassiekers van de 20e eeuw. De Deense Panthella lamp is ontworpen in 1971 en is een van de populairste Verner Panton ontwerpen. Het originele model is nog steeds nieuw verkrijgbaar, dus een lange zoektocht is niet nodig. Ook van de Panthella lamp is De blauwe Deel residential dealer.  De retro Arne Jacobsen lamp is eveneens geliefd bij retro- en vintageliefhebbers. Als residential dealer verkoopt De blauwe Deel enkel orignele lampen. De Arne Jacobsen lamp is een model uit 1957. Tot slot zijn er nog de fameuze La Lampe Gras lampen. Een deel van deze stoere industriële lampen stammen uit de jaren 20 van de vorige eeuw en zijn nog altijd geliefd.

PH 50 Lichtblauw    La Lampe Gras CybèleArne Jacobsen Vloerlamp

Retro lampen

Bolvormige lampen waren in trek in de jaren ’60 en ’70. Nieuwe, retro modellen zijn verkrijgbaar in de webwinkel van De blauwe Deel Verlichting. Kijk bijvoorbeeld eens naar hanglamp Retro Fori, Focus Trio Spot, Focus Plafondlamp, Vloerlamp Retro en de Grote Booglamp. Maak je retro of vintage interieur compleet met een kwaliteitslamp van De blauwe Deel Verlichting.

Hanglamp Retro Fori Vloerlamp Harley 2 lichts Focus Retro Dimbare Trio Spot