BLUE

13 oktober 2023 11:45
Verkoelend, verfrissend en kalmerend... Ja, ja, we hebben het over de kleur BLAUW. In deze hectische tijden kunnen we ontspannen blauwe tinten goed gebruiken. Blauw is de lievelingskleur van DE BLAUWE DEEL VERLICHTING. Kies jij ook voor de kleur van de lucht en van de zee?
Blauw is een kalmerende kleur en wordt geassocieerd met rust en vrede. De kleur wordt in verband gebracht met intelligentie, stabiliteit en waarheid. Blauw is de kleur van duidelijke communicatie, loyaliteit, vertrouwen, wijsheid en (spirituele) wilskracht.
Ā 

Er zijn vele soortenĀ blauw, variĆ«rend van donkerĀ naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en variĆ«rend van blauw naar groen, blauw naar paars en blauw naar grijs.

Met blauw haal je meer ruimte in huis. Je kunt blauw heel goed toepassen in o.a. de slaapkamer, kinderkamer, werkkamer en woonkamer vanwege het ruimtelijke effect wat deze kleur uitstraalt. Blauw is een mooie en tijdloze accentkleur en kun je daarom heel goed combineren met wit, grijs, taupe, bruin of zwart maar ook met een wat meer gedurfde en persoonlijke accentkleur zoals geel, rood, groen, petrol, paars, oranje, roze of turquoise.

DE BLAUWE DEEL VERLICHTING heeft een categorie samengesteld waarin de kleur blauw de verdiende aandacht krijgt. Kijk zelf maar even.