Kunst en vakmanschap

25 mei 2023 11:00
Kunst en vakmanschap liggen dicht bij elkaar. De blauwe Deel verlichting verkoopt lampen die hun oorsprong vinden in ateliers waar men het glasblazen van oudsher reeds verstaat. Innovatieve ideeën op het gebied van kleur en vormen worden toegepast in historische glasblazerijen waarbij men als basis een metalen frame gebruikt. Nieuwsgierig geworden? Kijk naar de fantastische modellen die wij aanbieden!

Lampen van glas zijn interessant om te zien. Glas kan geblazen worden in verschillende kleuren. De blauwe Deel verlichting biedt transparant glas aan, maar ook melkwit glas, geel glas, en zelfs AMBER kleurig glas.

Bijvoorbeeld de prachtige Venetiaanse plafondlamp met een 'twist' van amber glas. De lamp is mondgeblazen door meesterblazers in Venetië. De sierlijke, gedraaide vorm zorgt voor elegantie en romantiek. Het glas van de lamp heeft een ruitreliëf, waardoor het licht mooi gefilterd wordt en men zich niet hoeft te storen aan de fitting. Doordat de lamp dicht tegen het plafond wordt gemonteerd, is deze lamp ideaal voor in de kamer op een plafond met ornamenten of een chique hal/gang. De lamp hangt perfect in oude gebouwen of huizen gebouwd onder Art Nouveau en Art Deco architectuur èn in moderne appartementen.

De draad armaturen zijn van RVS (dus roesten uitgesloten) en de afwerkingen kunnen gekozen worden in glanzend nikkel, gezwart nikkel of brons.