• 🐰🥚 Tijd voor Pasen

LED LAMPEN als sfeerverlichting

13 maart 2023 15:00
Als het gaat om het kiezen van de JUISTE VERLICHTING voor je huis, is het belangrijk om te begrijpen welke factoren van invloed zijn op de SFEER en FUNCTIONALITEIT van de ruimte. Een belangrijke factor is het WATTAGE en de hoeveelheid LUMEN van de lampen die je gebruikt. Hieronder vind je advies over welk wattage en lumen geschikt zijn voor sfeerverlichting met ledlampen.

Wattage versus lumen

Het wattage van een lamp verwijst naar de hoeveelheid energie die de lamp verbruikt om te branden. In het verleden was dit een belangrijke maatstaf voor de helderheid van de lamp, maar met de opkomst van energiezuinige ledlampen is het wattage minder relevant geworden. In plaats daarvan is de hoeveelheid lumen die een lamp produceert belangrijker geworden. Lumen is de eenheid van helderheid en verwijst naar de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp is.

                                              

Sfeerverlichting met ledlampen

Sfeerverlichting draait om het creëren van een warme, uitnodigende sfeer in je huis. Het is belangrijk om het juiste aantal lumen te kiezen voor de ruimte en het soort verlichting dat je wilt bereiken. Over het algemeen geldt dat hoe minder lumen een lamp heeft, hoe zachter het licht is. Dit kan helpen om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren.

Voor sfeerverlichting met ledlampen raden we meestal een lumenbereik aan van 200-400 lumen. Dit is genoeg om de ruimte te verlichten zonder te fel te zijn. Als je een dimmer gebruikt, kun je ook kiezen voor een lamp met een hoger aantal lumen en deze dimmen om de helderheid aan te passen aan de gewenste sfeer.

                                        

En ook een veel gestelde vraag: Een ledlamp van 4-6 watt komt overeen met een 40 watt gloeilamp, terwijl een ledlamp van 8-10 watt overeenkomt met een 60 watt gloeilamp.

De blauwe Deel verlichting biedt bij alle lampen LED Lichtbronnen aan! Met de juiste fitting, grootte, helderheid en uitstraling. Maak er gerust gebruik van.