Prijs moet vallen tussen

Gispen Lampen

Wandlamp Acorn
13 variaties

Wandlamp Acorn

€ 72,50
Hanglampen Getrapte Kappen
136 variaties

Hanglampen Getrapte Kappen

€ 102,50
Plafonnière Vlakke Gispen Klein
11 variaties

Plafonnière Vlakke Gispen Klein

€ 70,-
Verlengde Plafonnière nr 146 / 165 / 167
3 variaties

Verlengde Plafonnière nr 146 / 165 / 167

€ 310,-
Plafondspot 141

Plafondspot 141

€ 135,-
Hanglamp Gispen 24  Wagenfeld

Hanglamp Gispen 24 Wagenfeld

€ 302,50
Tafellamp Lauritsen

Tafellamp Lauritsen

€ 120,-
Gispen Bol 25 of 30 cm Model 7011 en 7012 105
8 variaties

Gispen Bol 25 of 30 cm Model 7011 en 7012 105

€ 111,-
Gispen classics Basket transparant snoer
2 variaties

Gispen classics Basket transparant snoer

€ 194,25
Hanglamp aan Ronde Plaat
4 variaties

Hanglamp aan Ronde Plaat

€ 700,-
Plafonnière Glasschaal 33cm
4 variaties

Plafonnière Glasschaal 33cm

€ 107,50
Unieke eettafel T-hanglamp
119 variaties

Unieke eettafel T-hanglamp

€ 362,50
Buiten Wandlamp RVS met Halve Bol

Buiten Wandlamp RVS met Halve Bol

€ 229,-
Vlakke Plafonnière
16 variaties

Vlakke Plafonnière

€ 90,-
Staande Lamp Hornpipe
4 variaties

Staande Lamp Hornpipe

€ 356,-
Boek Gispen Serieproducten

Boek Gispen Serieproducten

€ 40,-

Gispen lampen

Gispen lampen hebben een tijdloos design en staan prachtig in een jaren ’20 of jaren ’30 woning of interieur. Bij De blauwe Deel Verlichting is er keuze uit een grote collectie lampen in Gispen stijl en Gispen Originals lampen. Gispen lampen geven een nostalgisch gevoel. Gispen lampen passen perfect in een retro interieur of vintage interieur.

Gispen Originals en Gispen stijl

Bij De blauwe Deel Verlichting zijn originele Gispen lampen, zoals de Gispen bollamp, verkrijgbaar. Deze Gispen Originals lampen of Gispen Classics lampen zijn voorzien van een authentiek Gispen merkplaatje. De vele andere Gispen lampen of Gispen stijl lampen van De blauwe Deel Verlichting zijn geïnspireerd op originele Gispen modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende modellen: Acorn, Luxe School, De Zwam, Menhir, The Comets, Bibendum, Wave, Schoolbol, Getrapt, Cilinder,Chrysler en Deco Coupe. Dit zijn slechte enkele voorbeelden! De complete collectie Gispen lampen en Gispen stijl lampen is zeer royaal. Altijd een succes is de Gispen stijl Bol lamp. Bollampen passen uitstekend bij de sfeer van jaren ’20 en jaren ’30 interieurs en zijn tegelijkertijd tijdloos. De glaskappen zijn veelal verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals opaal wit, geel of marmer glas. Ook het materiaal van het armatuur is te kiezen in de volgende uitvoeringen: nikkel, mat nikkel, brons, messing of chroom. Veelal zijn deze lampen toe te passen als plafonnière, hanglamp, vloerlamp, buitenlamp, badkamerlamp, kroonluchter of wandlamp. Vind zelf uw gewenste Gispen lamp in de uitgebreide collectie art deco verlichting van De blauwe Deel Verlichting. Kies een Gispen plafonnière, Gispen plafondlamp, Gispen wandlamp, Gispen hanglamp, Gispen vloerlamp, Gispen tafellamp, Gispen kroonluchter en verlicht uw huis in stijl. 

Historie

In de jaren ’20 zijn lampen ontworpen die vandaag de dag in lichttechniek en esthetiek nog altijd vooruitstrevend zijn, zoals de Gispen Originals lampen. Deze wereldberoemde lampen, ontworpen door W.H. Gispen (1890-1981) worden sinds 1926 geproduceerd en zijn ware design klassiekers geworden. Gispen ontwikkelde zich van siersmeedkunstenaar naar functioneel ontwerper bij zijn eigen Gispen fabriek. In de jaren twintig werden de producten steeds strakker, zakelijker en functioneler. In 1926 begon een uitgebreide serieproductie van lampen waaraan in 1927 het gedeponeerde handelsmerk Giso werd gekoppeld. Deze lichtarmaturen, met hun opaal overtrokken glasballons voldeden (en voldoen) aan eisen van lichttechniek, economie en esthetiek. In die zelfde tijd kwamen de Bauhauslampen op de markt, waar Gispen zich van meet af aan spiegelde om zijn ontwerpen te voltooien. Standaardisatie bij de ontwerpen zorgde er met name voor dat onderlinge combinaties van onderdelen mogelijk waren. Velerlei materiaalkeuzes werden aangeboden (en nog steeds); van bruin gebronsd, zwart gebronsd, mat vernikkeld, gepolijst vernikkeld naar verchroomd koper. Ook de glaskeuze werd gedifferentieerder; mat of glanzend opaalovertrokken glas voor de kelken, schalen en bollen. Tot op de dag van vandaag zijn de keuzes divers, zodat er voor elk interieur een passende Gispen lamp verkrijgbaar is. 

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-