• Liefde in de lucht! Verras uw Valentijn dit jaar nu echt met iets unieks! ūüíē
Prijs moet vallen tussen

Amsterdamse School

Amsterdamse School Wandlamp

Amsterdamse School Wandlamp

€ 119,-
3 variaties
Hanglamp Tuschinski Klein

Hanglamp Tuschinski Klein

€ 795,-
Kroonluchter Ambitie 6-lichts

Kroonluchter Ambitie 6-lichts

€ 642,50
13 variaties
Bureaulamp Bakeliet

Bureaulamp Bakeliet

€ 249,-
2 variaties
Plafonnière Ster

Plafonnière Ster

€ 82,50
8 variaties
Plafonnière negenhoek Mat Opaal

Plafonnière negenhoek Mat Opaal

€ 87,50
24 variaties
Hanglamp Robuuste Pendel 15 met trapkappen

Hanglamp Robuuste Pendel 15 met trapkappen

€ 190,-
6 variaties
Wandlamp Punt Middel

Wandlamp Punt Middel

€ 285,-

Amsterdamse School

Expressionistisch, gebogen lijnen, spitse hoeken en decoratieve elementen: enkele karaktereigenschappen van de Amsterdamse School stijl. Deze kenmerken zijn niet alleen terug te vinden in de architectuur; ook in verlichting is de Amsterdamse School stijl terug te vinden. In deze categorie vindt u een selectie van Amsterdamse School lampen of lampen die goed passen binnen een Amsterdamse School interieur. 

Amsterdamse School lampen

Wie van de Amsterdamse School stijl houdt, wil deze stijl natuurlijk in het gehele interieur toepassen, dus ook in de verlichting. De blauwe Deel Verlichting heeft verschillende Amsterdamse School plafonnières, Amsterdamse School hanglampen, Amsterdamse School wandlampen, Amsterdamse School tafellampen en Amsterdamse School vloerlampen in de collectie: kortom volop keuze uit Amsterdamse School verlichting. Vakkundig gemaakte Amsterdamse School lampen, waarbij het lijnenspel van deze lampen zeer sprekend is. Diverse Amsterdamse School lampen zijn gemaakt van handbeschilderd glas. De gekleurde decoraties in het glas getuigen van expressiviteit. De warme en pittige tinten rood, oranje en geel in combinatie met stijlvol en tijdloos zwart of donkergroen zorgen voor een prettige sfeer.

Amsterdamse School verlichting

Grillig, spectaculair en nostalgisch: Amsterdamse School verlichting geeft het interieur extra cachet. Een Amsterdamse School lamp vormt de blikvanger in uw interieur. Veelal kan het armatuur uitgevoerd worden in brons, messing, mat nikkel of glanzend nikkel. Bronzen armaturen passen qua uitstraling zeer mooi bij het nostalgische gevoel van de Amsterdamse School. De diverse glaskappen met uitzonderlijke vormen zijn veelal te kiezen in opaal wit glas, marmer of ge√ętst glas. Laat u verrassen door de mogelijkheden bij De blauwe Deel Verlichting.

Amsterdamse School stijl

De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, die zich manifesteerde tussen 1910 en 1940. Enkele bekende voorbeelden van architectuur in deze stijl zijn 'Het Schip' in Amsterdam door Michel de Klerk, 'Het Scheepvaarthuis' in Amsterdam door Jan van der Mey en 'De Bijenkorf' in Den Haag door Piet Kramer. Kenmerkend voor de bouwstijl is het expressieve, plastische karakter en de versieringen in onder meer de gevels. Goed om te weten is ook dat de Art Deco vormgeving vaak in de Amsterdamse School stijl ge√Įntegreerd werd.¬†

Volg ons op Pinterest! Kijk bij het Art Deco Verlichting bord voor inspiratie.

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-