• Liefde in de lucht! Verras uw Valentijn dit jaar nu echt met iets unieks! 💕

Wandlamp met snoer

3 juni 2011 16:04
In de meeste huizen wordt met de bouw rekening gehouden met mogelijkheden voor decoratie. Dit maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld wandlampen op te kunnen hangen. Hiervoor is dus een directe aansluiting nodig. Wanneer dit niet gebeurd is, is er altijd nog de mogelijkheid om een wandlamp met snoer op te hangen. Deze variant heeft zijn voor- en nadelen. De nadelen zijn echter prima te verhelpen.
Nadelen wandlamp met snoer
Het nadeel van een wandlamp met snoer is vrij duidelijk, het ziet er niet altijd even goed uit. Je kunt een snoer niet zomaar ergens wegstoppen, vaak moet deze vanuit de lamp naar een stopcontact. Het wegwerken van het snoer behoort ook tot de mogelijkheden. De meest voor de hand liggende methoden bespreken we nu. Overigens is het bij de Blauwe deel altijd mogelijk om directe aanpassingen te bespreken.

Voordelen wandlamp met snoer
Voor een wandlamp met snoer is zogezegd geen directe aansluiting nodig. Het voordeel hiervan is dat je je wandlamp overal kunt ophangen. De enige voorwaarde is een stopcontact dat enigszins in de buurt gevestigd zit. Als dat niet zo is, kun je uiteraard met de lengte van het snoer de nodige meters compenseren.

Kabelgoot op de muur
Allereerst is er de mogelijkheid om op de muur een nette kabelgoot te monteren. Je legt het snoer vervolgens in deze goot en zorgt ervoor dat de schakelaar nog goed te bedienen is. Dit betekent natuurlijk wel dat de kabel niet in zijn geheel weggewerkt is. Je ziet immers nog een gootje over de muur lopen. Wanneer je hiervoor het juiste model en kleur kiest, is het over het algemeen geen probleem

Kabelgoot frezen
De meest duurzame oplossing is het gebruik van een muurfrees. Met behulp hiervan creëer je in feite een kabelgoot in je muur waar je je snoer kwijt kunt. Het is niet alleen een hele functionele manier, nadat je de gleuf dicht geplamuurd hebt, zie je er immers niks meer van. Uiteraard is het wel de meest arbeidsintensieve manier. Bovendien is het zaak dat je de weggewerkte kabel niet vergeet. Wanneer je in de toekomst in je muur boort, mag je natuurlijk nooit deze kabel raken.