• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Aandacht voor kunst en licht

19 maart 2013 12:46
Zojuist een kunstwerk gekocht? Wellicht heeft u uw hart verloren aan een schilderij op de TEFAF, de kunstbeurs in Maastricht en bent u nu de trotse bezitter van een waardevol kunstwerk. Geef uw bijzondere aankoop alle aandacht en zorg voor goede schilderijverlichting.

Verschillende kunstobjecten

Niet alleen voor een schilderij, maar ook voor het verlichten van een wandkleed, poster, sculptuur of beeldhouwwerk is een downlighter of uplighter een ideale lichtbron. Op deze manier is het kunstwerk ook 's avonds mooi verlicht en kunt u er volop van genieten. Kleuren en texturen zijn duidelijker zichtbaar wanneer een kunstwerk wordt verlicht met een subtiele lamp. 

Uplighters

Naast een ruime collectie downlighters, heeft De blauwe Deel Verlichting ook diverse uplighters in het assortiment. Een artistiek werk wordt dan van onderen verlicht. Dit geeft een kunstzinnig en, afhankelijk van het kunstwerk dramatisch effect. Ook wordt met een uplighter het plafond mooi verlicht. Sierlijsten, plafondornamenten en andere architectonische elementen krijgen zo de verdiende aandacht.

Diverse stijlen

Moderne wandlampen, design wandlampen, klassieke wandlampen: schilderijlampen zijn in diverse stijlen verkrijgbaar, passend bij verschillende kunststijlen. In ieder geval is schilderijverlichting subtiel. Alle aandacht gaat naar het kunstwerk. Een kunstwerk op zichzelf is wandlamp Mart Stam. Een strakke design wandlamp, maar wel zo subtiel dat de lamp nooit de aandacht voor het kunstwerk wegneemt. De Mart Stam wandlamp harmonieert bijzonder goed met moderne kunst.

Materialen en formaten

De schilderijlampen van De blauwe Deel Verlichting zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen. Smalle en brede lampen, afhankelijk van de breedte van het te verlichten kunstobject. De lampen zijn van messing, brons, mat chroom of glanzend nikkel. Veelal zijn de schilderijlampen richtbaar en kantelbaar. Verschillende lichtbronnen zijn mogelijk: hallogeen, spaarlamp, ledlamp of gloeilamp. Kijk rond in de categorie Schilderijverlichting en vind de juiste schilderijlamp.