• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Kleurrijke Tiffany lampen

5 maart 2013 14:01
Wie niet van alledaags houdt en graag iets bijzonders in huis heeft, kan een Tiffany lamp zeker waarderen. De Tiffany lamp kenmerkt zich door het gebrandschilderde glas en de glas-in-lood techniek. Veelal zijn de ontwerpen ge√Įnspireerd op de natuur en hebben daarom vaak een rijkelijk kleurenpalet.

Flora en fauna

De flora en de fauna keren vaak terug in Tiffany verlichting. Bloemen in allerlei kleuren en lampen in de vorm van een dier of boom. Ook zijn er Tiffanylampen met mathematische invloeden. Of het nu gaat om een Tiffany hanglamp, Tiffany tafellamp, Tiffany wandlamp, Tiffany plafonni√®re, Tiffany vloerlamp of Tiffany sfeerlamp: elke lamp heeft een uitgesproken ontwerp. De naam Tiffany refereert aan¬†Louis Comfort Tiffany¬†(1848-1933). Tiffany was een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij werd ge√Įnspireerd door de glasvensters van de kathedraal van Chartres en besloot zelf met gekleurd glas te experimenteren in de vorm van toegepaste kunst. De Tiffany lamp was geboren.

Wereldberoemde modellen

De lampen die Tiffany in de Tiffany Studio's ontwierp waren stuk voor stuk kunstwerken en zijn tot op de dag van vandaag wereldberoemd. Enkele van die beroemde modellen zijn in reproductie genomen en worden hier online bij De blauwe Deel Verlichting verkocht. Een voorbeeld hiervan is het hiernaast afgebeelde model Wisteria. Een adembenemende tafellamp met een geweldig gevormde bronzen voet. Ook tafellamp Roses en Elaborate Peony zijn originele Tiffany ontwerpen. Nog meer originele Tiffany reproducties zijn onder meer te vinden onder Tafellampen. Of vul 'Tiffany' in in de witte zoekbalk rechts bovenaan op de pagina. Alle reproducties en met de Tiffany techniek vervaardigde lampen verschijnen dan. 

Ge√Įnspireerd door Tiffany

Naast de originele reproducties heeft De blauwe Deel verlichting een zeer ruim assortiment Tiffany lampen, ge√Įnspireerd op de originele ontwerpen. Ook deze lampen zijn nauwkeurig en met veel aandacht vervaardigd middels de Tiffany glas-in-lood techniek en zijn versierd middels bloemmotieven, natuurmotieven of geometrische motieven. In nagenoeg elke prijscategorie is een kunstzinnige Tiffany lamp verkrijgbaar. Tiffany kinderlampen zijn ongelooflijk leuke sfeerlampen voor in de kinderkamer en bovendien geven ze een prettig zacht licht door het gekleurde glas. In de vorm van bijvoorbeeld een uil, een kikker, een haan of twee teddybeertjes. Kijk bij Kinderlampen voor nog meer sfeervolle Tiffany kinderlampen.