• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Jaren '20 en jaren '30 verlichting

29 september 2015 12:41
Jaren-30-huizen, authentiek of nieuwbouw, zijn al jaren de populairste op de woningmarkt. Wie bijpassende verlichting zoekt in jaren ’20 of jaren ’30 stijl is bij De blauwe Deel Verlichting aan het juiste adres.

Art Deco lampen

Jaren 20 interieurs en jaren 30 interieurs hebben een grote aantrekkingskracht. In de periode tussen de twee wereldoorlogen, het interbellum, beleefde de Art Deco stijl haar hoogtepunt. Art Deco was vernieuwend en ten opzichte van de Art Nouveau stijl die haar hoogtepunt in de jaren ervoor beleefde, strakker en minder frivool.  De Art Deco stijl is herkenbaar aan de speelsheid, diepe en heldere kleuren, monumentale en geometrische vormen , eigenzinnigheid en het enthousiasme. Bij Art Deco Webwinkel zijn vele lampen te kiezen met een authentieke uitstraling die perfect passen in jaren ’20 en jaren ’30 interieurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende modellen: Acorn, Luxe School, De Zwam, Menhir, The Comets, Bibendum, Wave, Schoolbol, Getrapt, Cilinder, Chrysler en Deco Coupe. Altijd een succes is de Bol lamp. Bollampen passen uitstekend bij de sfeer van jaren ’20 en jaren ’30 interieurs en zijn tegelijkertijd tijdloos. De glaskappen zijn veelal verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals opaal wit, geel of marmer. Ook het materiaal van het armatuur is te kiezen in de volgende uitvoeringen: nikkel, mat nikkel, brons, messing of chroom. Veelal zijn deze lampen toe te passen als plafonnière, hanglamp, vloerlamp, wandlamp of kroonluchter. Voor elke ruimte in uw jaren ’30-woning biedt De blauwe Deel Verlichting passende lampen: voor de hal, woonkamer, keuken, overloop, slaapkamer, badkamer en natuurlijk ook voor buiten. Zo kunt u moeiteloos de verlichting in en buiten het huis aanpassen aan de nostalgische sfeer van de jaren twintig of jaren dertig. De blauwe Deel Verlichting is gespecialiseerd in jaren ’20 en jaren ’30 verlichting. Indien gewenst geven wij graag advies bij de keuze van jaren 20 lampen of jaren 30 lampen. Lees ook het blog over vintagen lampen.

Design verlichting

In de jaren ’20 zijn lampen ontworpen die vandaag de dag in lichttechniek en esthetiek nog altijd vooruitstrevend zijn, zoals de Gispen Classics lampen. Deze wereldberoemde lampen, ontworpen door W.H. Gispen (1890-1981) worden sinds 1926 geproduceerd en zijn ware design klassiekers geworden. Gispen lampen passen vanzelfsprekend in jaren ’20 interieurs en jaren ’30 interieurs. Lees ook het blog over de ontwerper Gispen. Een ander beroemd ontwerp van Nederlandse bodem uit die jaren is de Gerrit Rietveld lamp, verkrijgbaar als plafonnière en als hanglamp, ontworpen in ca. 1922 door Rietveld (1888-1964). Deze functionele, moderne lamp was en is nog altijd vernieuwend. Perfect voor jaren ’30 woningen met een meer moderne en strakke uitstraling. Scandinavisch design, nu helemaal hip, was al een begrip in de jaren ’20 toen Poul Henningsen (1894-1967) in 1925 de eerste PH-lamp ontwierp. De glazen edities in de PH-serie zijn de eerste die Henningsen ontwierp en in samenwerking met Louis Poulsen uitbracht. Deze iconische PH-lamp is op ingenieuze wijze ontworpen. Door de verschillende lagen ontstaat er een zacht, diffuus licht zonder schittering. Het opaalglas is mondgeblazen met een stijlvolle, glanzende buitenzijde. De glazen PH-lamp is verkrijgbaar als hanglamp, tafellamp, wandlamp, vloerlamp en kroonluchter.

Amsterdamse School lampen

De Art Deco stijl werd in Nederland met name ge√Įntegreerd in de Amsterdamse School stijl, welke zich manifesteerde tussen 1910 en 1940. De blauwe Deel Verlichting heeft verschillende plafonni√®res, hanglampen en wandlampen in de collectie in de stijl van de Amsterdamse School. Een aantal van deze lampen zijn hanglamp¬†Tuschinski¬†en hanglamp Parabool. Het lijnenspel in deze lampen is zeer sprekend. De gekleurde decoraties in het glas in hanglamp Parabool getuigen van expressiviteit. Deze fantastische kleuren zijn ook te zien in de¬†plafonni√®re¬†Josefine. Herkenbaar is ook¬†de buitenlamp¬†Amsterdam¬†en de Amsterdamse School wandlamp.¬†De grillige vormen stralen klasse uit. Hanglamp¬†Bellevue¬†zal schitterend staan boven een eettafel of in de hal. Helemaal spectaculair is de¬†Art Deco¬†hanglamp. Deze lamp geeft gegarandeerd een groots effect. Lees meer over Amsterdamse School verlichting in dit blog.¬†Kijk ook in de categorie¬†Collector's items¬†voor onze laatste stuks Amsterdamse School lampen. Deze spectaculaire lampen worden niet meer vervaardigd, dus maak gebruik van deze laatste kans om een Amsterdamse School sjabloonlamp te bemachtigen!

Jaren '30 Verlichting Collage

1. Getrapte Plafonnière 2. Bureaulamp / Tafellamp Bakeliet 3. Hanglamp Luxe School 4. Buitenlamp Amsterdam