• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Hallampen

26 mei 2014 9:15
De keuze voor een hallamp hangt in grote mate af van de stijl van het huis en het interieur, de grootte van de hal en de hoogte van het plafond. Afhankelijk van deze punten en natuurlijk uw persoonlijke smaak maakt men de keuze voor een hallamp: wordt het een moderne plafonnière of een imposante kroonluchter?

Kleine hallen

In de hal hangen jassen, tassen, sjaals, staan schoenen en paraplu’s. Wellicht hangt er een spiegel om vlak voor vertrek nog even de puntjes op de i te zetten. Het is de plek waar men vertrekt en weer thuiskomst. Kortom: er gebeurt van alles in de hal. Kleine hallen dienen daarom praktisch ingericht te zijn. Qua verlichting hebben kleine hallen de meeste baat bij een plafonnière. Plafonnières worden strak tegen het plafond aan gemonteerd, waardoor de lamp niet in de weg hangt bij bijvoorbeeld deuren of in een doorgang. Hanglampen zijn minder praktisch in kleine hallen. Bovendien lijkt de ruimte hierdoor optisch kleiner. Bij De blauwe Deel Verlichting zijn er plafonnières in allerlei stijlen en maten. Rond, vierkant of in een meer artistieke vorm. Plafonnières zijn er in diverse stijlen: klassiek, modern, vintage, industrieel, art deco, art nouveau, rustiek en design. Veelal is een armatuur te kiezen in brons, nikkel, messing of chroom. Ook de glaskappen kunnen, afhankelijk van het model, worden geleverd in diverse tinten, zoals opaal/melkwit, geel en marmer.  Kijk in de categorie Plafonnières voor alle modellen. Zijn er in de hal bepaalde hoekjes die moeilijk te verlichten zijn met plafondlamp? Dan kan een wandlamp een goede uitkomst zijn. Ook langs een trap zijn wandlamp zeer functioneel: zij kunnen de doorgang markeren.

PlafonnièreMarian Tiffany Plafonnière Web  Plafonnière Kegel

Middelgrote en grote hallen

Wanneer de hal meer ruimte biedt, kan ook gekozen worden voor een hanglamp. Veelal zijn de pendels in te korten of te verlengen. Laatstgenoemde kan nodig zijn bij hoge plafonds in bijvoorbeeld historische panden of moderne huizen. Tijdloze hanglampen die zeer mooi passen in een hal zijn onder meer de Menhir, Acorn, Schoolbol, Luxe School en Bol. Uiteraard zijn er tal van lampen in de hal mogelijk. In diverse stijlen zijn hanglampen verkrijgbaar. Kijk in de categorie Hanglampen voor alle hanglampen. In grote hallen zijn soms meerdere lampen nodig voor goede verlichting. Wandlampen en tafellampen zijn hiervoor ideaal. Ze kunnen donkere hoekjes verlichten, bijvoorbeeld boven een spiegel. Tafellampjes geven de hal een huiselijke sfeer. Zet deze bijvoorbeeld neer op een sidetable of tafeltje in de hal. In historische huizen zorgen kroonluchters voor een grootse entree. Bij De blauwe Deel Verlichting is te kiezen uit een royale collectie kroonluchters.

Schoolbol  Wandlamp Nicole  Kroonluchter Verailles

Horeca en kantoren

Ook voor zakelijke klanten is De blauwe Deel Verlichting hét adres. De entree van een hotel, restaurant, kantoor, theater, bioscoop, bibliotheek, school of ander functioneel gebouw dient goed verlicht te zijn. Stijlvolle verlichting, passend bij de uitstraling van het bedrijf. De entree is hét visitekaartje van uw bedrijf en dient als een warm welkom te voelen. De blauwe Deel Verlichting kan u adviseren bij de keuze voor de juiste halverlichting.