Wandlamp met schakelaar

10 november 2011 11:55
Wandlampen zijn er te vinden in elk huis. Er is keuze uit diverse soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor een wandlamp in klassieke of moderne stijl en voor een wandlamp met of zonder schakelaar. En zo zijn er nog veel meer andere functies.

Functies

Wandlampen worden veelal gebruikt, omdat ze erg functioneel zijn. Als u in de buurt van een wandlamp zit, kunt u onder andere goed werken en lezen. Daarnaast zijn wandlampen erg handig als schilderijverlichting. Bepaalde lichten zijn namelijk zeer geschikt voor het belichten van kunstwerken of mooie ornamenten. Een wandlamp kan ook worden opgehangen naast de trap, zodat het veilig is om op te kunnen lopen. Mits de wandlampen natuurlijk niet te ver uitsteken. Daarnaast zijn wandlampen geschikt om naast spiegels op te hangen. Wandlampen zijn niet alleen functioneel, ze zijn ook erg decoratief en het kan een magisch gevoel creëren in een donkere ruimte. Waar wandlampen vaak een decoratieve functie hebben, is in ruimtes zoals de bioscoop of een buitenzwembad.

Schakelaar

In elk huis zijn er lampen aan de wand nodig. Met de bouw van het huis worden vaak directe aansluitingen gepland, zodat er geen snoeren te zien zijn. Dit is echter niet altijd het geval. Als er namelijk geen directe aansluiting mogelijk is, kan er voor een wandlamp met schakelaar gekozen worden. Vaak wordt er dan ook een aan- en uitknop op het model gemonteerd.

Stijlen

Wandlampen zijn er in diverse stijlen. Traditionele en moderne wandlampen zijn slechts een klein gedeelte van alle soorten wandlampen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog meerdere klassieke stijlen, zoals de Art Nouveau stijl en de Art Deco stijl. Net zo als de wandlampen zelf, zijn de wandarmaturen ook verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. De armaturen zijn vaak verstelbaar, waardoor het zich kan uitstrekken van de muur naar de kamer. Als u de lamp overdag niet aan doet, dan kunt u het dicht bij de muur laten en als u wilt gaan lezen, dan kunt u het armatuur richting de kamer of fauteuil uitstrekken.

Er wordt vaak goed nagedacht over het type wandlamp in een woning, omdat het de juiste hoeveelheid licht en sfeer in een kamer moet geven. Ook is het mooi als de stijl van het licht overeenkomt met de stijl van uw inrichting. Dit zal geen probleem worden, want wandlampen zijn er in diverse soorten: er zit altijd wel iets bij wat uw smaak is. Tevens zijn de prijzen erg variërend, waardoor het bij ieder budget past.