• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

How to: lampen op dressoirs

5 februari 2020 12:51
Dressoirs zijn de perfecte opbergmeubelen voor tegen een muur of ter onderbreking van een ruimte. Wil je een meubel beter laten uitkomen of een oud erfstuk nieuw leven inblazen? Kies dan voor één van de lampen van De blauwe Deel Verlichting.

Dressoir als decoratie

Dressoirs worden allang niet meer alleen gekozen om praktische redenen zoals het opslaan van kleding of tafelgerei. De kasten geven namelijk een prachtige decoratieve twist! Stoere tafels van hout tot romantische tafels met sierlijke greepjes. Niet elk dressoir past in de woonstijl, net als de verlichting. Kijk daarom goed naar welk effect je wil bereiken met het dressoir: mag het opvallen? Kies dan voor een tafellamp van formaat of met een opvallend kleurtje. Zoek je juist naar een verfijnd en subtiel resultaat? Kies dan een lamp in dezelfde tint als bijvoorbeeld de kast of de achterliggende muur. Met een lamp van geblazen (helder) glas, zoals de tafellamp Circle, zit je altijd goed. 

Handig: lamp met klem

Wie voor een moderne uitstraling gaat, kan kiezen voor de kunstzinnige Mondriaan tafellamp: strak en stijlvol. Heb je een kleine of volle dressoirtafel? Kijk dan naar een van de lampen met een klemsysteem, zoals La Lampe Gras Klem-/Tafellamp Laurent. Deze kun je aan het bovenblad of de rand van de tafel klemmen. Hierdoor houd je meer ruimte over. Ook geeft de lamp een speels effect. Een antieke inrichting met dito dressoir maak je af met bijvoorbeeld één van de klassieke bankierslampen of een frivole Franse Art Deco tafellamp

De juiste tafellamp zorgt ervoor dat je dressoir nóg sfeervoller oogt. En verlicht de decoraties erop dag en nacht! Combineer de lamp naar keuze met een spiegel zodat het licht bijzonder reflecteert, met persoonlijke foto’s en/of mooie posters om er een leuk geheel van te maken.

Bauhaus Tafellamp 1928 met Linnen Kap La Lampe Gras Bureaulamp/Tafellamp CybèleTiffany Mondriaan Tafellamp 

La Lampe Gras Klem- / Tafellamp Laurent Tafellamp Slanke Cono Uplighter  Little Tuschinski Tiffany Tafellampje