• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Franse Art Deco lampen

27 mei 2013 14:40
Elegant, chic, geometrisch, expressief, natuurlijk: in geen enkele stijl zijn deze kenmerken op zo'n sublieme wijze gecombineerd als in de Franse Art Deco. Onder andere in verlichting is deze magnifieke combinatie goed te zien. De blauwe Deel Verlichting laat u graag kennismaken met de collectie Franse Art Deco lampen.

Invloedrijke kunstenaars

Onder andere kunstenaars René Lalique (1860-1945) en Emile Gallé (1846-1904) hebben grote invloed gehad op de Art Deco en Art Nouveau glaskunst. Lalique wordt gerekend tot de meest belangrijke sieradenontwerpers van de Franse Art Nouveau. Hoewel Franse Art Deco overeenkomsten vertoont met Art Nouveau, zijn de geometrische en expressieve art deco motieven overheersend. In Frankrijk werd de Art Deco beïnvloed door de meer mondaine levenshouding van de Fransen. De Franse Art Deco was en is frivoler dan de Art Deco in andere werelddelen, zoals in de Verenigde Staten.

Modellen

Lalique is altijd een groot voorbeeld bij het ontwerpproces van Franse Art Deco lampen. Bij De blauwe Deel Verlichting zijn zowel Franse Art Deco hanglampen als Franse Art Deco tafellampen en Franse Art Deco wandlampen verkrijgbaar. Steeds zult u verbaasd zijn over de gedetailleerde patronen in zowel het armatuur als in de glaskap en het schitterende eindresultaat van elke combinatie. De armaturen zijn vaak gemaakt van vernikkeld gietbrons, zodat een solide basis ontstaat. De glaskap is veelal vervaardigd van schitterend wit geperst glas, dat middels een mal zijn bijzonder heldere patronen en motieven krijgt.

De collectie

Hanglamp Muller is een ware blikvanger in elk interieur. Deze is ook verkrijgbaar in de vorm van een wandlamp. Hanglamp Geometrique en Hanglamp Opera V zijn ook beide van ongekende klasse. Tafellamp Papillon, tafellamp Losange, tafellamp Farandole, tafellamp Triangle, maar ook tafellamp Jugendstil Floraal zullen in de smaak vallen bij liefhebbers van Franse Art Deco. Voor aan de wand zijn juwelen van lampen verkrijgbaar: onder meer Geometrische wandlamp, Ocean, L'Art Deco wandlamp, Square, Pomme de Pin, Roses, Opera V en Les Arcades.

Hoe vindt u een Franse Art Deco lamp bij De blauwe Deel Verlichting?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Franse Art Deco lampen in de webwinkel te vinden. Wanneer u in de categorie Hanglampen, Kroonluchters, Tafellampen of Wandlampen aan de linkerzijde het hokje aanvinkt van Geëtst of gestraald glas onder Filter Kap Materiaal, ziet u alle lampen met geëtst glas. Niet al deze lampen zijn Franse Art Deco lampen, maar wellicht herkent u ze aan de hand van de stijlkenmerken. De tweede optie om Franse Art Deco lampen te vinden is door de woorden 'Franse Art Deco' in te vullen in het zoekveld rechtsbovenin en op het loepje te klikken. Zo kunt u gerichter zoeken. Bent u op zoek naar iets specifieks, maar kunt u het niet direct vinden? Neem dan gerust contact op met een van onze vakkundige medewerkers.