• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Klassieke Cupido lampen

29 april 2013 11:32
Voor wie zich graag onderdompelt in een klassieke, dromerige en romantische sfeer, is de Cupido lamp ideale verlichting. Met een Cupido lamp is een engeltje altijd nabij. Bij De blauwe Deel Verlichting zijn verschillende modellen verkrijgbaar.

Wie is Cupido?

Veel mensen zullen bij Cupido denken aan de liefde en Valentijnsdag, maar waarom? In de Romeinse mythologie is Cupido of Amor het zoontje van Venus, de godin van de liefde. Cupido heeft altijd een pijl en boog bij zich. Hiermee schiet hij, volgens de legende, in de harten van mensen om deze verliefd te laten worden. Daarom wordt Cupido vaak afgebeeld in een vliegende, actieve houding. Zo ook in de Cupidolampen van De blauwe Deel Verlichting.

Verschillende modellen

Er zijn 7 verschillende ‘basismodellen’ Cupido lampen. Deze kunnen naar smaak samengesteld worden, want u kiest zelf het armatuur en de glaskap(pen). Dit gaat stapsgewijs en eenvoudig via het bestelmenu. Er zijn Cupido lampen met een enkele glaskap en engel, maar ook kroonluchters met meerdere engelen en glaskappen. Ook de houdingen van de Cupido’s zijn verschillend: verticaal of horizontaal. Kies de Cupido lamp die het beste past bij de sfeer in uw interieur.

Armaturen

Wanneer de keuze voor een model is gemaakt, kiest u een armatuur. Er is keuze uit een armatuur in bronspatin en in goudkleurig messing. Een armatuur in bronspatin heeft een antieke, nostalgische uitstraling. Het messing armatuur straalt weelde en luxe uit. Welk armatuur de juiste keuze is, hangt af van uw inrichting en de ruimte waar de lamp komt te hangen.

Glaskappen

Tot slot kiest u een soort glaskap. Veelal is er keuze uit prachtige pâte-de-verre kelkjes, kelken van geëtst glas of een ring met kralen. Daarbij is er keuze verschillende kleuren, waaronder: rood met zwart, wit met blauw, geel met blauw, opaal wit, bruin en mat glas. Er zijn dus tal van variaties mogelijk. In 3 stappen is de Cupido lamp samengesteld. Kijk bij de categorie Plafondlampen onder de categorie Hanglampen voor de Cupido lampen of zoek snel via de zoekbalk rechts bovenin. Typ het woord Cupido, klik op het loepje en alle Cupido lampen verschijnen.