• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Klasse en stijl: de bankierslamp

2 april 2013 11:37
Wie kent de bankierslamp niet? Is het niet van kantoor, dan wel uit de film. De bankierslamp, ook wel bankers lamp, bibliotheeklamp of notarislamp genoemd, is een tijdloze klassieker. Bij De blauwe Deel Verlichting is er ruime keuze uit stijlvolle bankierslampen.

Tijdloze klassieker

De naam zegt het al: deze lamp is onlosmakelijk verbonden met het bankwezen. In vele films die zich in New York in de jaren ‘30 en met name in Wall Street afspelen, is de ‘bankers lamp’ een onmisbaar decoritem. Hoewel het hierdoor gemakkelijk is de bankierslamp te associëren met vervlogen tijden, massieve houten bureaus, vulpen en papier, is deze lamp juiste de ideale bureaulamp of tafellamp in moderne studeerkamers en kantoren.

Knipoog in modern interieur

Door het solide en sfeervolle ontwerp van het armatuur is de bankierslamp op zichzelf al een meubelstuk. Daarbij zorgt de brede, horizontale glazen kap voor een prettig, verspreid licht. De bankierslamp zal moeiteloos passen in een kantoor in klassieke of antieke stijl. In een strak en modern interieur kan de bankierslamp juist gezien worden als een knipoog naar vroeger. In elk interieur staat de ‘bankers lamp’ synoniem voor stijl en klasse.

Tientallen variaties

Wie aan de klassieke notarislamp denkt, denkt al snel aan een bronzen voet of armatuur en een groene glazen kap, maar tegenwoordig is de bankierslamp in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Zo ook bij De blauwe Deel Verlichting. Hier zijn online maar liefst 75 variaties van de bankierslamp verkrijgbaar!

Materialen en kleuren

Er is keuze uit een bankierslamp met een in hoogte verstelbare voet of een vaste voet, verkrijgbaar in diverse materialen: mat nikkel, glanzend nikkel, donker brons, licht brons, mat messing, glanzend messing, honing messing en chroom. De opties voor de glaskap zijn divers: opaal wit, (mat) zachtgeel, donkergroen, donkerblauw en marmer. Tot slot is er nog een schitterende miniversie van de bankierslamp verkrijgbaar.

Kijk bij Banker Lamp Classic verstelbaar, Banker lamp verstelbaar, Tafellamp Banker vaste voet en Bankers Bureaulamp Chroom voor alle mogelijkheden.