• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Verlichting voor een sfeervolle slaapkamer

17 juni 2019 14:57
De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in je huis, want waar ben je zonder een goede nacht slaap? De juiste verlichting -en verduistering- is essentieel om in je slaapkamer precies de juiste ambiance te creëren.

Warm en veilig

Versier en verlicht je nachtkastje door er een sfeervol tafellampje op te plaatsen. Door voor een Tiffany lamp te kiezen, zoals de French Art Deco Tiffany Tafellamp, krijg je een romantisch effect door het licht dat door de glasstukjes schijnt. Een stuk veiliger dan kaarsen, en minstens net zo sfeervol. Een diffuus tafellampje met een warme lichtbron, zoals de VITA Silvia Mini, zorgt voor een zorgeloos gevoel in de slaapkamer.

Aan de wand en het plafond

Niet alleen nachtkastlampjes geven de slaapkamer sfeer. Denk ook vooral verder, en vergeet wandlampen niet! Door op strategische plekken (bijvoorbeeld op de langste muur in de kamer) klassieke of geometrische wandlampen te plaatsen, schijnt het licht sfeervol de kamer in. Voor slaapkamers van een kleiner formaat zijn plafondlampen ideaal. Een plafonnière neemt weinig ruimte in beslag en heeft toch een groots effect.

 French Art Deco Tiffany Tafellamp   La Lampe Gras Wandlamp Yves   La Lampe Gras Wandlamp/Spot Applique

French Art Deco Tiffany Tafellamp,  La Lampe Gras Wandlamp Yves, La Lampe Gras Wandlamp/Spot Applique 

Strategische vloerverlichting

Misschien is een vloerlamp niet het eerste type verlichting dat in je opkomt bij slaapkamerverlichting. Toch kan een tactisch ingezette vloerlamp in een slaapkamer met weinig ramen en/of geringe lichtinval een wereld van verschil maken. Met een uplighter, die het licht op het plafond schijnt, creëer je optisch meer ruimte. Bovendien geef je er een hoek of muur extra cachet mee. Kijk bijvoorbeeld naar de stoere vloerlamp No. 230 van La Lampe Gras.

Dim the lights

Sfeerverlichting is in het ideale geval ook dimbaar, zodat je kunt wisselen tussen licht en donker. Licht wanneer je nog even wilt lezen voor het slapengaan en donker om alvast te wennen aan het duister in de nacht. Ook bij het ontwaken is het fijn om het licht geleidelijk aan iets feller te kunnen zetten om de dag helemaal zen te beginnen. Sweet dreams!

 Louis Poulsen PH 3½-2½ Staande Lamp  Tiffany Hanglamp Origami La Lampe Gras Tafellamp met Eiken Voet Bernard

Louis Poulsen PH 3½-2½ Staande Lamp, Tiffany Hanglamp Origami, La Lampe Gras Tafellamp met Eiken Voet Bernard.