• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Verlichting in Amsterdamse School stijl

19 februari 2013 15:50
Expressionistisch, gebogen lijnen, spitse hoeken en decoratieve elementen: enkele karaktereigenschappen van de Amsterdamse School stijl. Deze kenmerken zijn niet alleen terug te vinden in de architectuur; ook in verlichting is de Amsterdamse School stijl terug te vinden.

Architectuur

De Amsterdamse School is een stijl in de bouwkunst, die zich manifesteerde tussen 1910 en 1940. Enkele bekende voorbeelden van architectuur in deze stijl zijn 'Het Schip' in Amsterdam door Michel de Klerk, 'Het Scheepvaarthuis' in Amsterdam door Jan van der Mey en 'De Bijenkorf' in Den Haag door Piet Kramer. Kenmerkend voor de bouwstijl is het expressieve, plastische karakter en de versieringen in onder meer de gevels. Goed om te weten is ook dat de Art Deco vormgeving vaak in de Amsterdamse School stijl ge√Įntegreerd werd.¬†

Decoratief

Wie van de Amsterdamse School stijl houdt, wilt deze stijl natuurlijk in het gehele interieur toepassen, dus ook in de verlichting. De blauwe Deel Verlichting heeft verschillende plafonnières en hang- en wandlampen in de collectie in de stijl van de Amsterdamse School: kortom volop keuze uit Amsterdamse School verlichting. Een aantal van deze Amsterdamse School lampen zijn hanglamp Tuschinski en hanglamp Parabool. Het lijnenspel in deze lampen is zeer sprekend. De gekleurde decoraties in het glas in hanglamp Parabool getuigen van expressiviteit. Deze fantastische kleuren zijn ook te zien in wandlamp Amsterdam en plafonnière Josefine. 

Karakteristieke vormen

Een ijzersterk en tijdloos model is Apollo, die zowel als hanglamp, wandlamp en plafonnière verkrijgbaar is. De grillige vormen stralen klasse uit. Hanglamp Bellevue zal schitterend staan boven een eettafel of in de hal. Helemaal spectaculair is de Art Deco hanglamp. Deze lamp geeft gegarandeerd een groots effect.

Kijk in de categorie Collector's items voor onze laatste stuks Amsterdamse School lampen. Deze spectaculaire lampen worden niet meer vervaardigd, dus maak gebruik van deze laatste kans om een Amsterdamse School sjabloonlamp te bemachtigen!

Volg ons ook op Pinterest! Kijk bij het Art Deco Verlichting bord voor inspiratie.