• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Stoere lampen & basic lampen

30 januari 2017 14:42
Op zoek naar stoere lampen, basic lampen of industriële lampen? Dan zult u bij De blauwe Deel Verlichting zeker slagen! Keuze genoeg uit strakke designs en heldere vormen.

Basic & industrieel

De blauwe Deel Verlichting heeft een ruime collectie met mooie basic lampen. Deze lampen hebben een uitgesproken, strak design. Basic lampen zonder poespas, met een helder design. De ideale basis voor uw interieur! Denk aan plaatsing in de hal, slaapkamer, keuken, woonkamer, wc, badkamer, studeerkamer en natuurlijk buiten. Met name de Art Deco glaskappen en Gispen lampen zijn zeer geschikt voor wie op zoek is naar een stoere, ‘no-nonsense’ lamp. Deze lampen hebben een tijdloos en functioneel ontwerp en passen moeiteloos in moderne én nostalgische interieurs. Door de vintage look-and-feel passen Gispen lampen en Art Deco lampen ook uitstekend in industriële interieurs. Het functionele ontwerp van de lampen is vaak terug te voeren op de Bauhaus kunststijl uit de jaren ’20. Bauhaus wordt gekarakteriseerd door sobere, geometrische vormen en moderne materialen zoals buisstaal en glas. Kortom: ontwerpen met een industriële uitstraling. Ook de beroemde La Lampe Gras lampen passen uitstekend bij interieurs met een stoer, industrieel karakter. De blauwe Deel Verlichting biedt vele mogelijkheden op het gebied van Art Deco lampen. U kunt uw lamp helemaal naar wens samenstellen. Kies een glaskap met een vorm die u aanspreekt en kies daarbij een armatuur in een van de vier uitvoeringen. Mat nikkel is stoer, glanzend nikkel is stijlvol, brons heeft meer een nostalgische uitstraling, terwijl messing meer klassiek is. Mat messing past overigens ook uitstekend in stoere, industriële interieurs. Combineer de glaskap met een stoere Empire pendel voor een robuuste uitstraling. De glaskappen zijn meestal vervaardigd in opaal wit glas of marmer. Opaal wit past overal bij, wel zo functioneel. Kijk in de categorieën Plafonnières, Hanglampen, Tafellampen, Vloerlampen, Wandlampen , Buitenlampen en Badkamerlampen voor onze gehele collectie stoere lampen, basic lampen en industriële lampen.

Bauhaus Tafel lamp/Bureau lamp met glazen voet en glazen poot La Lampe Gras als leeslamp op een lastig te verlichten plek, hier uitgevoerd in satijnzwartGispen Classics Luxe plafonnière 37

Stoere Tiffany lampen

In Nederland is de Bauhaus visie vooral doorgevoerd door leden van De Stijl. De Stijl was een Nederlandse kunstbeweging tussen 1917-1931 rondom tijdschrift ‘De Stijl’, opgericht door Theo van Doesburg. De leden streefden naar een zuiver ontwerp middels eenvoud, abstractie en primair kleurgebruik. Bekende leden waren Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan en J.J.P. Oud. De stijl van Mondriaan was inspiratiebron voor de serie Tiffany Mondriaan lampen. Deze stoere en zeer sfeervolle lampen hebben een strakke vormgeving met de bekende geometrische vlakverdeling. De subtiele tinten zorgen ervoor dat deze lampen moeiteloos gecombineerd kunnen worden met andere kleuren in het interieur. 

Tiffany Wandlamp MondriaanTiffany Tafellamp Geometric Tiffany Plafonnière Mondriaan