• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Geometrische Tiffany lampen

16 november 2016 15:59
De blauwe Deel Verlichting heeft onlangs de collectie Tiffany lampen uitgebreid met een vernieuwende, stijlvolle serie Tiffany lampen, ge√Įnspireerd op wereldberoemde architectuur. Laat u verrassen door deze verrassend moderne Tiffany verlichting.

Moderne architectuur

In onze nieuwe collectie Tiffany lampen is veel geometrie te ontdekken. Een strak geometrisch lijnenspel is altijd in trek geweest in de moderne architectuur. Frank Lloyd Wright (1867-1959) is een van de beroemdste modernistische architecten die horizontale en verticale lijnen ingenieus met elkaar verbond. Dichterbij huis is het Piet Mondriaan (1872-1944) geweest die met wiskundige vormen vernieuwing in de kunst wist aan te brengen. Ge√Įnspireerd op deze wereldberoemde kunstenaars heeft De blauwe Deel Verlichting een aantal stijlvolle, geometrische Tiffany lampen in de collectie opgenomen. Deze strakke Tiffany modellen zijn modern, strak en heel anders dan de klassieke, nostalgische Tiffany lampen. Met deze collectie kan ook de eigentijdse liefhebber van Tiffany genieten van het warme licht dat een Tiffany lamp geeft.

Tiffany Hanglamp GeometricTiffany Hanglamp Frank Lloyd Wright Oranje Tiffany Tafellamp Geometric 

Art Deco motieven

Ook de Art Deco periode kende veel gebruik van cirkels en speelse geometrie. Diverse lampen uit de nieuwe Tiffany collectie zijn dan ook ge√Įnspireerd op deze chique en mondaine kunststijl. De stijl kenmerkt zich door monumentale vormen, warme tinten, waaiermotieven, cirkels en bogen. In de Amsterdamse School stijl zijn vele kenmerken van de art deco te herkennen. De Parabola hanglamp en wandlamp zijn dan ook ge√Įnspireerd op deze kunststijl. Het parabool motief is typerend voor de dramatische, Amsterdamse School stijl.

Tiffany Art Deco Tafellamp Round & Square French Art Deco Tiffany Plafonnière  Tiffany Wandlamp Parabola

Kijk in de categorie nieuw voor alle nieuwe Tiffany lampen.