• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Functionele lampen

6 juni 2016 16:14
De blauwe Deel Verlichting heeft een groot assortiment verlichting voor functionele doeleinden. Stijlvolle leeslampen, bureaulampen, bedlampjes, spots, schilderijverlichting en lampen voor boven de eettafel.

Leeslampen, bureaulampen & bedlampjes

Lampen om de krant, een boek of tijdschrift te lezen, te studeren, te hobbyen, te werken, te schrijven: leeslampen zijn onmisbaar. Bij De blauwe Deel Verlichting zijn leeslampen verkrijgbaar in verschillende vormen: als vloerlamp, als wandlamp en als tafellamp. In de collectie zijn diverse vloerlampen te vinden met twee lichtbronnen: een uplighter als sfeerlicht en een downlighter als leeslamp. De ideale lamp voor in de woonkamer, bijvoorbeeld naast de bank of naast een fauteuil. Ook kunt u bij De blauwe Deel Verlichting terecht voor de Solare leeslamp, ontworpen in 1950 door Ferdinand Solere. Deze functionele design lamp is zeer wendbaar en hierdoor flexibel in te zetten bij allerlei activiteiten waarbij goed en prettig ligt een must is. De lamp wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt door kunstschilders. In de categorie Vloerlampen zijn alle staande lampen met een praktische functie te zien. Bureaulampen staan bekend om hun praktisch nut, niet voor niets hebben zij deze naam gekregen! Een bureaulamp is ideaal voor werken, studeren en de administratie, maar ook voor tal van hobby’s, zoals naaien, haken, schilderen, puzzelen, tekenen of andere vrije tijdsbestedingen. Met het licht van een bureaulamp kunt u geconcerteerd uw werk afmaken. Bureaulampen zijn te vinden in de categorie Tafellampen. Tot slot zijn er wandlampen die ideaal zijn om bij te lezen. Deze kan natuurlijk gewoon in de woonkamer boven een bank of fauteuil handig zijn, maar meestal is de wandlamp als praktische lamp een must in de slaapkamer. Met goede bedlampen kunt u nog even prettig lezen in bed voor u gaat slapen. Kijk in de categorie Wandlampen voor onze grote collectie wandlampen in diverse stijlen. Gebruik een LED-lamp als lichtbron. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende wattages. Kies wat het meest prettig werkt voor u.

Vloerlamp Copper Venus 3-lichts Banker lamp verstelbaar La Lampe Gras in de slaapkamer, hier uitgevoerd in satijnzwart

Lampen boven de eettafel

De eettafel is vaak het dynamische middelpunt van het huis. Er wordt gegeten, gedronken, gelezen, gepraat, gewerkt, gestudeerd, gespeeld. Kortom: veel activiteiten waarbij goede verlichting een must is. Met een T-hanglamp verlicht je handig de hele tafel en heeft elke hoek genoeg licht. Doordat een T-hanglamp twee of drie lichtbronnen heeft biedt de lamp genoeg licht voor allerlei bezigheden aan de tafel. Gebruik een dimbare LED-lamp om de felheid aan te passen aan de activiteit: gedimd licht voor een sfeervol diner en meer helder licht voor bijvoorbeeld het lezen van de krant. Een T-lamp is dus ideaal voor sfeerverlichting én functionele verlichting. Bekijk de collectie in de categorie T-hanglampen.

T-Hanglamp 3 Lichts Cono T-Hanglamp Copper Jupiter Hanglamp 2 Lichts Quattro

Spots & schilderijverlichting

Spots zijn handig om een object of hoek specifiek te belichten. Het is belangrijk dat deze lampen verstelbaar en draaibaar zijn, zodat de lamp precies goed te richten is. Spots kunnen aan het plafond of aan de muur gemonteerd worden. Er zijn enkele spots met een enkele lichtbundel, maar ook samengestelde spots met meerdere lichtbronnen. Spotlampen kunnen erg praktisch zijn in bijvoorbeeld de keuken: door meerdere spots op het aanrecht en kookgedeelte te richten is er goed licht op de precies de goede plekken. Uiteraard zijn spots ook ideaal voor het verlichting van een kunstwerk. Voor schilderijen heeft De blauwe Deel Verlichting bovendien een royale collectie Schilderijverlichting, verkrijgbaar in diverse maten en stijlen. Vind Spots in deze categorie en kijken in de categorie Schilderijverlichting voor alle schilderijlampen.

Plafondspot Petrol Wandarmatuur Schaar Strak Matnikkel Open Kappen Schilderijlamp Pintura Glanzend Nikkel 25 cm.

Functionele én esthetische lampen vindt u online bij De blauwe Deel Verlichting. Zorg voor goed licht en laat de lamp tegelijkertijd een sieraad zijn voor uw interieur.