• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Kroonluchters op lengte

18 december 2015 15:40
Een kroonluchter is de ideale lamp voor hoge ruimtes, zoals welkomsthallen, trappenhuizen en vides. Bij De blauwe Deel Verlichting zijn vele kroonluchters te verlengen, zodat de lamp goed past in de gewenste ruimte.

Op maat

De blauwe Deel Verlichting biedt maatwerk op het gebied van verlichting. In dit blog besteden we aandacht aan kroonluchters op maat. Kroonluchters zijn met name populair in grote ruimten. Een imposante kroonluchter is vaak de blikvanger in het gebouw. Het licht geeft helderheid en warmte, terwijl de stijl van de lamp de uitstraling bepaalt. Of het nu gaat om een klassieke kristallen kroonluchter, een designer kroonluchter of een moderne luchter met strakke glaskappen: de kroonluchter zorgt voor image van het bedrijf of de bewoner van het pand. In een grote hal, bijvoorbeeld in een hotel, theater, concertgebouw, museum, universiteit, overheidsgebouw, school of bedrijfsgebouw is het van belang dat de kroonluchter lang genoeg is. Bij De blauwe Deel Verlichting is dit geen probleem. De lampen kunnen verlengd worden naar het gewenste aantal meters, of het nu gaat om bijvoorbeeld 2,5 meter, 4 meter, 8 meter of zelfs 12 meter of meer: de lengte van de kroonluchter wordt aangepast naar uw wens.

Uitvoering

Er zijn diverse keuzemogelijkheden voor de uitvoering van het armatuur. Deze kan uitgevoerd worden in brons, messing, oud messing, glanzend nikkel of mat nikkel. Daarnaast kan gekozen worden voor een pendel (buis), ketting of staaldraad. Kies de vorm die het beste past bij de stijl van het interieur. Wanneer de kroonluchter langs meerdere etages hangt, bijvoorbeeld in een trappenhuis of in een open hal met meerdere verdiepingen, is het mogelijk om diverse pendels of staaldraden in verschillende lengtes aan de plafondplaat de bevestigen. Zo ontstaat een mooie compositie van lampen die op elke etage te bewonderen is en waardoor de verschillende verdiepingen goed verlicht zijn. Bekijk hier een voorbeeld. De plafondplaat kan rond of vierkant zijn, afhankelijk van wat het beste past bij de stijl van het gebouw en het interieur. Forse kroonluchters hebben een royaal gewicht en daarom is het uiteraard belangrijk dat de kroonluchter stevig opgehangen kan worden. Indien gewenst kan ook voor kunststof bollen worden gekozen. Met name in scholen zijn kunststof lampenbollen een ideaal alternatief voor glazen bollen.

Stijlen

In de categorie Kroonluchters ziet u dat er vele kroonluchters te kiezen zijn in diverse stijlen. Zwierige en sfeerbepalende Art Nouveau kroonluchters, zoals de Mackintosh en Victor Horta kroonluchter, zorgen voor elegantie en nostalgie. Met een Art Deco kroonluchter, zoals de spectaculaire Wissmann kroonluchter, zorgt u voor een stijlvol ornament in de ruimte. Deze lamp is optioneel te voorzien van computergestuurde LED-verlichting waardoor de kleur van het licht naar wens kan worden aangepast, naar gelang de sfeer die u wenst. Ook is het mogelijk de kleuren in een instelbaar patroon te laten overvloeien. Een bollentros is tijdloos en een samenspel van diverse lengtes zorgt voor een speelse uitstraling. Tevens zorgen de prachtige, mondgeblazen bollen voor een prettig licht. Designer kroonluchters, zoals de Artichoke van Louis Poulsen en de Gerrit Rietveld lamp, geven de ruimte een stijlvolle uitstraling en zijn de eyecatchers in een interieur. Klassieke kroonluchters met geslepen glaskappen en frivole armaturen passen goed in historische gebouwen. Cilindervormige glaskappen, schepjes, glaskralen, getrapte glaskappen, druppelvormige glaskappen en halve bolvormige glaskappen: de mogelijkheden zijn ongekend. Kijk rond in de categorie Kroonluchters en bepaal met welke lamp u uw bezoekers wilt verwelkomen. Advies nodig of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 

Wissmannlamp bij Aveda Den Haag Hanglamp Bollen