• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Verlichting met bloemen

6 oktober 2014 13:35
Bloemrijke verlichting: bij De blauwe Deel Verlichting is er ruime keuze uit lampen met bloemen. Florale lampen zijn te vinden in de categorie√ęn Badkamerlampen, Plafondlampen, Tafellampen, Vloerlampen en Wandlampen. Van kunstzinnige Jugendstil lampen tot moderne lampen met bloemvormen. Cre√ęer natuurlijke romantiek door verlichting.

Nostalgische lampen

In de nostalgische modellen zijn botanische vormen veel terug te vinden. Tiffany lampen, vervaardigd volgens de Tiffany techniek met glas en lood, bestaan uit prachtig gekleurd glas vaak in mooie bloemvormen. De Rode Robijn serie, Bloei en Groei serie en de Zinnia, Pond Lily en Butterfly lampen laten prachtige, kleurrijke bloemvormen zien.  

Art Nouveau en Art Deco lampen

De natuur was voor art nouveau kunstenaars de grootste inspiratiebron. Het is dan ook niet zo vreemd dat Jugendstil lampen veelal botanische motieven hebben. ¬†Kijk bijvoorbeeld eens naar de geweldige Jugendstil lampenserie Fluitekruid en de aantrekkelijke lampen in P√Ęte-de-verre techniek naar idee van Emile Gall√© (1846 - 1904), zoals de tafellamp Paddestoel, wandlamp Gall√© Chalice en wandlamp Gall√© Lelie. Zeer imposant zijn de lampen uit de Mackintosh serie. Deze Art nouveau lampen zijn gedecoreerd met de stilistische Mackintosh rozen. Art Deco lampen zijn te herkennen aan de meer exotische plantenmotieven, zoals de Pomme de Pin wandlamp. In de Franse Art Deco lampen uit de Lalique Opera serie, de kroonluchter en wandlamp, wordt geometrie gecombineerd met flora: een fantastische combinatie!

Klassiek en modern

In klassieke en antieke interieurs zijn lampen met bloemen zeer passend en daarom geliefd. Fraai is de plafonnière Rose in goud en de daarbij passende wandlamp. Badkamerlamp Rose Klein en Rose Haaks zijn zeer romantische lampen. Ook wandlamp Roses draagt bij aan een romantische sfeer. De Cascada kroonluchter, wandlamp, plafondlamp en tafellamp zijn eveneens romantische sfeermakers. Deze passen zeer mooi in een landelijk interieur of brocante interieur. Geen ruimte voor een kroonluchter? Kijk dan eens naar de plafonnière/wandlamp Bronzen Bloem. Zeer elegant! Tot slot brengt De blauwe Deel Verlichting graag ook nog twee bijzondere glazen lampen onder de aandacht. Plafonnière Flora is zeker een bloemrijke lamp te noemen. Een zeer speciale lamp, want de bloemetjes zijn vervaardigd uit kristal! Wanneer u op zoek bent naar een ware eyecatcher, of het nu voor in de badkamer, hal of slaapkamer is: plafonnière Tulipa is een schitterende lamp die als een sierlijke tak aan het plafond bloeit. Deze bijzondere en ambachtelijk vervaardigde lamp staat prachtig in zowel een modern als klassiek interieur. De bijpassende wandlamp Tulipa maakt het plaatje helemaal af.

Tafellamp Gallé  Plafonnière Roses

Wandlamp Fluitekruid  Tiffany Hanglamp Bloei en Groei