• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Keukenverlichting

24 maart 2014 14:57
Voor de een is de keuken het hart van het huis met een flinke eettafel waar de hele familie urenlang aan zit, voor de ander is de keuken een ruimte waar puur en alleen eten wordt bereid. Hoe dan ook is het een ruimte waar verlichting vanzelfsprekend belangrijk is. Of het nu gaat om praktische verlichting, sfeerverlichting of een combinatie van beide.

Algemene verlichting en spots

In de keuken is algemene verlichting van belang. Dit kan middels een plafonnière, bijvoorbeeld in kleine keukens. Een plafonnière neemt weinig plek in en geeft toch ruim voldoende licht voor plekken waar goed zicht belangrijk is, zoals de keuken. Plafonnières zijn bij De blauwe Deel Verlichting verkrijgbaar in diverse stijlen: modern, klassiek, art deco, art nouveau, basic, landelijk: voor elke keuken is een passende plafonnière verkrijgbaar. Daarnaast is de spot (wandspot of plafondspot) een geliefde keukenlamp. Meerdere spots zorgen voor licht op meerdere plekken in de keuken, wat heel prettig is tijdens het koken en bereiden van eten. Kijk in de categorie Plafonnières en Spots voor de gehele collecties.

Boven de eettafel

Boven de eettafel mag een stijlvolle hanglamp niet ontbreken. Dit kan zijn een T-hanglamp met goede verlichting voor bijvoorbeeld het lezen van de krant. Ook meerdere losse hanglampen in een cluster zijn zeer geschikt voor huishoudens waar een groot deel van de dag rondom de keukentafel wordt doorgebracht. Wanneer u op zoek bent naar een lamp met zowel basisverlichting als sfeerverlichting kan het plaatsen van een dimmer een oplossing zijn. Een sfeerlamp boven de tafel, zoals een Tiffany biljartlamp is uitermate geschikt als u op zoek bent naar puur decoratieve verlichting. U heeft dan geen gericht licht nodig voor bijvoorbeeld het lezen van de krant en u gebruikt de eettafel voornamelijk als dinerplek. Net als de plafonnières zijn ook de hanglampen bij De blauwe Deel Verlichting verkrijgbaar in diverse stijlen: modern, klassiek, art deco, art nouveau, basic, landelijk of industrieel. 

Boven het aanrecht, kookeiland of de bar

Kleinere hanglampen zijn uitermate geschikt voor plaatsing boven het aanrecht, een kookeiland of de bar. Met hanglampjes boven het keukenblok wordt gezorgd voor praktische verlichting tijdens het bereiden van eten en drinken en tegelijkertijd krijgt de keuken een bepaalde de sfeer door de keuze voor een bepaalde hanglamp. Bijvoorbeeld de Louis Poulsen Doo-Wop voor in een designkeuken, de Tulp hanglamp in een meer landelijke en rustieke keuken, de Deco Coupe in een kunstzinnige Art Deco keuken of de Cono hanglamp in een klassieke keuken. Dit zijn enkele voorbeelden. Uiteraard is de keuze zeer uitgebreid. Kijk in de categorie Plafondlampen voor de gehele collectie.  

Tafellampen

Het is misschien niet de eerste verlichting waar u aan denkt voor een keuken, maar ook een tafellamp kan een sfeervolle toevoeging zijn aan de keuken. Bijvoorbeeld op de eettafel, in de vensterbank, op een van de onderdelen van een keuken (bijvoorbeeld kasten op ooghoogte) of zelfs op het aanrecht. Sfeerverlichting geeft een keuken karakter. Kies een tafellampje in de stijl van het interieur en zie hoe de keuken een gezellige leefruimte wordt, een verlengstuk van de woonkamer. Kijk in de categorie Tafellampen voor de uitgebreide collectie van De blauwe Deel Verlichting.

Wandspot La Lampe GrasPanthella Tafellamp