• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Design buitenlampen

22 december 2011 13:52
Een buitenlamp wordt voornamelijk aangeschaft omdat het erg functioneel is. Wanneer u 's avonds laat nog even naar de schuur moet lopen, is het erg handig als u daarvoor een buitenlamp aan kunt doen. Als u de hond gaat uitlaten geeft het een veilig gevoel. Naast deze praktische redenen, geeft een buitenlamp ook een gezellige sfeer. Tevens kan een buitenlamp ook worden aangeschaft, omdat het mooi staat naast de voordeur. Dit zijn dan vooral design buitenlampen.

Stijl

De keuze voor een buitenlamp heeft ook met stijl en uw eigen smaak te maken. Er zijn klassieke en moderne buitenlampen, het ligt maar net aan uw smaak. Als u bijvoorbeeld in een modern appartement woont, dan kiest u waarschijnlijk een andere buitenlamp dan wanneer u op een oude boerderij woont. Kies buitenverlichting in een stijl die goed bij u past.

Materiaal

Buitenlampen verschillen ook in materiaal. Ook hierbij geldt dat het een kwestie van smaak is. Het materiaal van het armatuur kan verschillen van het materiaal van de kap. Omdat er veel verschillende soorten materialen zijn, zal uw voorkeur er altijd bij zitten. Voorbeelden van soorten materialen van het armatuur zijn aluminium, goud, koper, kunststof, zink en brons. Het materiaal van de kap bestaat vaak uit glas dat geëtst, glanzend, helder doorzichtig, mat of marmer kan zijn. Doordat er zoveel keuze is, bepaalt u zelf hoe uw design buitenlamp eruit gaat zien.

Wandlamp of hanglamp

Een buitenlamp kan een wandlamp of een hanglamp zijn. Voor naast de deur, worden vooral wandlampen gebruikt. Buitenhanglampen zijn voornamelijk geschikt voor een veranda of een overdekt terras. Als u daar een hanglamp ophangt, dan kunt u tijdens de zomeravonden lekker buiten genieten met sfeervolle verlichting.