• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Maatwerk verlichting

21 januari 2014 13:54
De blauwe Deel Verlichting biedt een scala aan lampen aan. Er is veel keuze uit glaskappen in allerlei vormen en tinten. Meestal zoekt men eerst naar een geschikte glaskap, maar is die keuze eenmaal gemaakt dan is er ook maatwerk mogelijk bij de keuze van een armatuur. De uitstraling van een lamp hangt niet alleen af van de kap, maar ook van het armatuur. Kortom: De blauwe Deel Verlichting biedt verlichting op maat.

Soorten armaturen

Ten eerste zijn armaturen veelal verkrijgbaar in diverse materialen en/of tinten. Er kan meestal gekozen worden uit nikkel, chroom, messing of brons. De kleur van het armatuur zegt veel over de stijl van het interieur: modern, klassiek of meer landelijk. Stoer nikkel of elegant messing, warm brons of chic chroom? De keuze is aan u. De keuze voor een materiaal is van toepassing als gekozen wordt voor een pendel, oftewel een strakke, rechte buis. De pendel kan ingekort of juist verlengd worden. Vooraf worden de wensen doorgenomen. Bij twijfel of wisselende doeleinden kan gekozen worden voor een verstelbare pendel. Deze is handmatig te verstellen. Naast een pendel kan gekozen worden voor een ketting, voor een meer robuuste of nostalgische uitstraling. Ook kan er gekozen voor bevestiging aan een staaldraad. Dit geeft bijvoorbeeld bij een moderne lamp met meerdere lichtpunten wat meer 'lucht'. Hip zijn de katoensnoeren of Nud Cords die tevens gekozen kunnen worden voor de bevestiging van een hanglamp. Een katoensnoer is verkrijgbaar in vele kleuren: kies voor een opvallende contrasterende look of ga voor ton-sur-ton. 

Verstelbare pendel   Lamp aan ketting   Lamp aan staaldraad

Kapjes

De plafondplaat en het kapje waaraan de lamp bevestigd is kunnen afgerond of strak/recht zijn. Ook dit is naar keuze aan te passen, zowel bij een hanglamp, plafonnière als wandlamp. Wanneer een lamp wordt opgehangen onder een ornament kan de plafondplaat indien nodig hieraan worden aangepast. Ook deze onderdelen zijn te kiezen in nikkel, chroom, messing of brons. 

Afgeronde kap   Strakke kap   Afgeronde kap

Verkeerd aansluitpunt

Niet zelden komt het voor dat een aanlsuitpunt niet op de juiste plek zit, waardoor een lamp bijvoorbeeld niet mooi recht boven een tafel kan worden gehangen. T-hanglampen bieden hiervoor een oplossing. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een balk, waardoor niet meer te zien is waar het aansluitpunt zit. Ook kan dit probleem worden opgelost met een extra pendel bij een T-lamp. Zo cre√ęert De blauwe Deel Verlichting samen met u de meest esthetische oplossing.¬†

T-hanglamp Balk   T-hanglamp Extra Pendel Recht   T-hanglamp Extra Pendel Gebogen