Tafellamp met dimmer

20 december 2011 13:44
Een tafellamp met dimmer kan erg functioneel zijn. In dit artikel gaan wij verder in op de diverse functies van tafellampen en ook vertellen we meer over sfeer tafellampen.

Functionele tafellampen

De meeste tafellampen hebben een lichtbron die exact te richten is, zodat u zelf bepaalt waar het licht op schijnt. Dit is erg geschikt bij bureaulampen en wanneer u bijvoorbeeld een boek leest. Een andere belangrijke functie van een tafellamp is het bepalen van de scherpheid van het licht. Dit wordt middels een dimmer bepaald en is vaak gemakkelijk in te stellen en te veranderen. Naast de dimfunctie is het armatuur ook vaak nog in hoogte te verstellen. Hiermee kunt u tevens bepalen waar u het licht op wilt laten schijnen.

Sfeer tafellampen

Een tafellamp met dimmer is ook ideaal om de sfeer mee te bepalen. In dat geval hoeft de tafellamp niet erg fel te schijnen, maar is het mooier om het licht te dimmen. Hierdoor wordt er een sfeervolle en vriendelijke omgeving gecreëerd. Sfeer tafellampen kunnen eigenlijk overal worden geplaatst. Als u visite krijgt, kunt u de tafellamp in de hal bijvoorbeeld een beetje dimmen, zodat uw gasten prettig binnenkomen. U kunt ook een romantische sfeer creëren met een tafellamp, als u deze op een nachtkastje zet. In dit geval is het uiteraard het mooiste als het licht gedimd is.

Wanneer en waar gebruiken?

Een tafellamp kunt u eigenlijk dus overal wel kwijt. Een tafellamp die vooral wordt gebruikt omdat het zo functioneel is, kan het beste dienen als bureaulamp. U kunt de lichtbron dan exact richten als u een boek of de krant aan het lezen bent en ook kunt u het licht fel laten schijnen. Zo is het ook mogelijk om in het donker te lezen. Een tafellamp met dimmer wordt voornamelijk gebruikt om een gezellige sfeer mee te creëren en kan dus overal worden geplaatst waar u het sfeervol wilt maken!