• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Buitenlamp met bewegingssensor

17 november 2011 12:29
Een buitenlamp met bewegingssensor is ideaal. Steeds meer mensen in Nederland hebben het en dat komt onder andere doordat het een veilig gevoel geeft. Er is niets erger dan dat u zich niet veilig voelt in uw eigen huis. Daarom schaffen steeds meer Nederlanders een buitenlamp met bewegingssensor aan.

Waarom een buitenlamp met bewegingssensor?

Veel mensen vinden een buitenlamp niet erg milieuvriendelijk als deze continu brandt. Maar u vindt het ook niet fijn om in het donker de weg te moeten vinden. In dat geval is een buitenlamp met bewegingssensor de perfecte oplossing! Zoals hierboven al is genoemd, geeft het ook een gevoel van veiligheid. Tevens zet het ongewenste bezoekers in de spotlight en schrikt het inbrekers af. Een buitenlamp met bewegingssensor is dus eigenlijk een effectieve beveiliging voor weinig geld. Daarnaast is het ook erg handig en praktisch, als het bijvoorbeeld buiten donker is en u nog even de tuin in moet om uw fiets in de schuur te zetten. U heeft dan alleen licht wanneer het echt nodig is. Naast al deze praktische redenen en veiligheidsredenen, geeft een buitenlamp ook een gezellige sfeer.

Werkwijze

De sensor schakelt de verlichting automatisch in wanneer personen zich in het detectiebereik bewegen. Dit detectiebereik is 140 graden. Via de instelbare schakelaar kan gekozen worden of de buitenlamp overdag en 's nachts of alleen bij duisternis zal werken. Bovendien kan met de ingebouwde timer de duur van de schakeltijd ingesteld worden. De buitenlamp heeft dus een regelbare lichtinstelling en tijdinstelling.

Soorten buitenlampen

Uiteraard zijn buitenlampen er in verschillende soorten en designs. Er zijn buitenlampen die erg opvallen door het moderne design, maar er zijn ook klassieke buitenlampen. Het is maar net wat uw smaak is en wat u het makkelijkste vindt. De meest voorkomende buitenlampen worden aan een muur aangesloten, maar er zijn ook staande lampen. Tevens zijn er buitenwandlampen en buitenhanglampen. Er zijn zelfs buitenlampen die energiebesparend zijn.