• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Slaapkamerverlichting

25 november 2013 14:18
Het is de eerste en de laatste plek waar je vertoeft op een dag: de slaapkamer. Goede verlichting is daarom een must. Sfeerverlichting, algemene verlichting, leeslampjes en spots: allemaal komen ze goed van pas in de slaapkamer. Maak van de slaapkamer een droomkamer met verlichting van De blauwe Deel Verlichting.

Sfeerverlichting en decoratieve verlichting

Vlak voor het slapen gaan is het prettig om gedimd of diffuus licht om je heen te hebben. Zo kan je lichaam alvast wennen aan de nachtrust. Decoratieve sfeerverlichting zorgt voor een dromerige of romantische sfeer in de slaapkamer, bijvoorbeeld door middel van een Tiffany lamp. Op de nachtkastjes kunnen tafellampjes geplaatst worden die warm licht verspreiden. Deze geven de slaapkamer een cocongevoel en zorgen voor rust. Decoratieve tafellampen staan tevens erg mooi op een lage kast, kaptafel of make-up tafel. Sfeerverlichting kan ook ontstaan in de vorm van een vloerlamp. Wanneer de slaapkamer ruim genoeg is, kan een staande lamp zorgen voor een groots effect: warm en uitnodigend.

Leeslampjes en wandlampjes

Naast het bed zijn leeslampjes zeer praktisch. Wat is er fijner dan 's avonds voor het slapen gaan nog even te lezen uit een boek of tijdschrift? Je wordt moe en slaapt even later als een roos. Leeslampjes zijn er in de vorm van tafellampen en wandlampen. Meestal zijn ze richtbaar waardoor je in elke houding prettig in bed kunt lezen. Wandlampjes kunnen ook voor sfeerverlichting zorgen: stijlvol en praktisch.

Algemene verlichting

's Ochtens is het tijd om wakker te worden. Eerst gaat het tafellampje aan op het nachtkastje om je vervolgens op te maken voor een nieuwe dag met goede algemene verlichting, zoals een plafonnière. De plafonnière is een zeer geliefde slaapkamerlamp voor algemene verlichting. Hij is subtiel en valt niet heel erg op. Kies eens voor een lamp die de slaapkamer direct karakter geeft, zoals een design hanglamp of kroonluchter. Tover zo de slaapkamer om in een strak en modern toevluchtsoord of een romantische suite. Een decoratieve hanglamp maakt de slaapkamer warm en uitnodigend en is tevens praktisch vanwege de oppervlakte die de lamp kan verlichten. Kijk bij Plafondlampen voor alle plafonnières, hanglampen en kroonluchters.

Spots

De kledingkast of inloopkast kan subtiel en stijlvol worden verlicht met spots. Dit kunnen zowel inbouwspots als plafondspots of wandspots zijn. Door spots op de kledingkast te richten heb je 's avonds en 's ochtend een helder overzicht van je garderobe. Dat zorgt voor tijdwinst op de vroege morgen en zorgt ervoor dat je 's avonds met een opgeruimd gevoel naar bed kan.