• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Badkamerverlichting spiegel

16 augustus 2011 10:32
Met de keuze voor de juiste badkamerlampen kan een bezoekje aan de badkamer ontspannen en praktisch tegelijk zijn. De sfeer in uw badkamer kan dus worden bepaald door de verlichting. Naast algemene verlichting in de badkamer, is het ook erg handig om in de badkamer bij de spiegel verlichting te hebben. Voor de dames om zich op te kunnen maken en voor de heren om zichzelf te scheren. Badkamerverlichting voor bij de spiegel vergemakkelijkt bepaalde taken en geeft een gevoel van comfort.
Het plaatsen van een badkamerlamp
Een badkamerlamp voor bij de spiegel wordt ook wel spiegelverlichting genoemd en is altijd speciaal geschikt voor vochtige ruimtes. De meeste badkamerlampen zijn boven of op de spiegel te installeren. Het is belangrijk om het licht boven de spiegel te centreren om schaduw op uw gezicht te voorkomen. Daarnaast raden wij u aan een armatuur te plaatsen dat licht over de rand van de wasbak werpt, waardoor het licht weerkaatst in uw gezicht. Als u de lamp aan de rand van de spiegel plaatst, kunt u deze het beste op ooghoogte plaatsen.
 
Geschikt voor vochtige ruimtes
Het is belangrijk om altijd een lamp te gebruiken die geschikt is voor het gebruik in een badkamer. Bij het plaatsen van een badkamerlamp moet altijd rekening worden gehouden met de juiste IP waarde. IP staat voor Ingress Protection en is een aanduiding voor de mate van beveiliging van de constructie van elektrische of elektronische apparatuur. Het bestaat uit twee  cijfers, het eerste cijfer staat voor de mate waarin objecten, zoals stof en middelgrote voorwerpen, binnen kunnen dringen en het tweede cijfer geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. Voor beide cijfers is 5 het maximum. Dus hoe hoger de IP waarde van een lamp, hoe beter de lamp beschermd is tegen stof en water.
 
IP waarde 44
In de ruimte om het bad en in de doucheruimte is een zogenoemde IP-44 noodzakelijk. Dit betekent dat het armatuur spatwaterdicht moet zijn, maar niet stofdicht. Onze badkamerverlichting is speciaal geschikt voor vochtige ruimtes en hebben een beschermklasse van IP-44.
Nu u meer weet over badkamerverlichting in de buurt van uw spiegel, kunt u zelf aan de slag met het plaatsen van een badkamerlamp. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op!