Verlichting in een restaurant

16 september 2013 11:20
Verlichting nodig voor in uw restaurant? De blauwe Deel Verlichting heeft ruime ervaring met horecaprojecten en adviseert graag in verlichting voor hotel, restaurant of café. In elke stijl is een ruime collectie verlichting verkrijgbaar, zowel hoofdverlichting of algemene verlichting als sfeerverlichting.

Uitstraling

Welke verlichting gekozen wordt, bepaalt in grote mate welke uitstraling het pand zal krijgen. Bedenk welke uitstraling het etablissement moet krijgen. Klassiek, industrieël, hip/trendy, landelijk, design, nostalgisch, modern, laagdrempelig/informeel, formeel of chic? Bedenk daarnaast in welke ruimten verlichting nodig is, zoals de entree, hal, lobby, eetzaal en bar. De verschillende ruimten vragen om verschillende verlichting. Een majesteuze of opvallende kroonluchter hangt mooi in een hoge hal en zorgt voor goede algemene verlichting. Een grote Tiffany koepel of brede plafonnière is fraai als algemene verlichting in de eetzaal, waarbij direct een sfeervolle ambiance wordt gecreeërd. Boven de bar zorgen mooie hanglampen voor een aangename sfeer.

Sfeerverlichting

De juiste sfeerverlichting is van groot belang. Warm licht geeft gasten een behaaglijk gevoel. Dit kan door middel van subtiele wandlampen of wandspots en stijlvolle tafellampen. Tafellampjes en wandspots zijn directe sfeermakers. Geef alle ruimten evenveel aandacht als het om verlichting gaat. Vergeet daarom ook verlichting in de wc's niet. Daarnaast is ook buitenverlichting zeer belangrijk: dit is immers waarmee u uw gasten verwelkomd. Zorg voor eenheid en denk aan de kleinste details, zodat het etablissement een verzorgde indruk maakt. Kunst aan de muur? Verlicht deze dan sfeervol met schilderijverlichting. Een etablissement met allure zorgt ervoor dat er niet te weinig en niet te veel licht in het gezicht valt. Mensen dineren graag in gefilterd of gedempt licht. Spots die gericht zijn op tafeltjes of gezichten kunnen ergenis wekken. De blauwe Deel adviseert hierin graag.

Soorten lampen

Voor restaurants zijn er: plafondlampen, hanglampen, kroonluchters, wandlampen, tafellampen, spots, schilderijverlichting, plafonnières, lichtkoepels, biljartlampen, t-hanglampen en vloerlampen. Vaak is er keuze uit diverse armaturen in brons, mat nikkel, glanzend nikkel of honingkleur/messing. Ook de keuze in glaskappen is royaal: opaal, wit, geel, marmer of een opvallende kleur. In elke stijl is passende verlichting voor uw restaurant te vinden. Bespreek het verlichtingsplan met een verlichtingsexpert van De blauwe Deel en kom langs in de showroom.