• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

Nieuwe modellen Louis Poulsen lampen

3 september 2013 14:53
Designliefhebbers opgelet: er zijn nieuwe modellen Louis Poulsen lampen verkrijgbaar bij De blauwe Deel Verlichting. Zo is de designklassieker PH 5 van Louis Poulsen in een nieuw, authentiek jasje gestoken onder de naam Contemporary en is de speelse Doo-Wop nu verkrijgbaar in glamoureus messing. De blauwe Deel Verlichting is dé online verlichtingswinkel voor Deens design.

PH 5 Contemporary

Stoer of elegant? Authentiek of industrieel? De PH 5 Contemporary verenigt al deze stijlen in 1 lamp. Bij De blauwe Deel Verlichting was de klassieke mat witte PH 5 hanglamp al verkrijgbaar, evenals de PH 50 in 5 modieuze kleuren. De PH 5 en PH 50 zijn voorzien van een nikkelen armatuur. De PH 5 Contemporary brengt modern design en authenticiteit samen in een lamp door de nikkelen onderdelen te vervangen voor koperen. Voeg hierbij een sublieme kleurcombinatie van 2 schitterende tinten en je bent voor eeuwig verkocht aan deze nieuwe PH 5 Contemporary die zowel past in een elegant, rustiek als basic/industrieel interieur. De PH 5 werd in 1958 ontworpen door de Deen Poul Henningsen (1894-1967) en was toen al een voorbeeld voor vernieuwend, tijdloos en meesterlijk design. De hanglamp is ontworpen om laag boven een tafel te worden gehangen, terwijl hij tevens gedempt licht naar de omgeving uitstraalt. De PH 5 Contemporary is verkrijgbaar in 4 elegante en stoere kleuren: White/Pale Rose, Pale Rose/Green, Army/Dark Grey, Dark Grey/Turquoise. De White/Pale Rose variant is te bezichtigen in de showroom. 

Doo-Wop

De Doo-Wop of Marine hanglamp is een voorbeeld van retro in z'n puurste vorm. Deze Louis Poulsen hanglamp werd in de jaren '50 van de vorige eeuw gelanceerd. De lamp is in nauwe samenwerking tussen het bouwdistrict van de Deense Marine en Louis Poulsen ontworpen. Het armatuur werd tot in de jaren '80 in de gebouwen van de Marine gebruikt, o.a. in kantines, gangen en kantoren. Deens design staat bekend om de tijdloze, pure en moderne uitstraling. De Doo-Wop is hier een voorbeeld van: de lamp is meer dan een halve eeuw oud, maar nog steeds actueel! Op veler verzoek is de Doo-Wop enige tijd geleden uitgebracht in 4 nieuwe, trendy kleuren. Tot onze grote vreugde is daar nu de Doo-Wopp Brass (messing) bijgekomen. Een chic, maar ook stoer exemplaar. De Doo-Wop staat geweldig mooi wanneer deze repeterend wordt opgehangen boven een bar, tafel, in de keuken of in een hal. Kom naar de showroom en bewonder de nieuwe Doo-Wop Brass.

Louise Campbell Shutters

Designer Louise Campbell en Louis Poulsen hebben een nieuwe topper op de markt gebracht. De LC Shutters hanglamp heeft een fantastisch ontwerp met een symmetrische lichtverdeling zonder verblinding! Dit kan dankzij de diffuserbol, die ook zorgt voor de comfortabele lichtverdeling. Het armatuur straalt hoofdzakelijk naar beneden gericht licht uit. Het geperforeerde patroon van het scherm zorgt voor zachte verlichting rondom de kap. Ideaal voor in de keuken of boven de eettafel, in restaurants en hotels. De lamp is verkrijgbaar in twee variaties: wit en gekleurde perforaties. Deze kleurrijke LC Shutters hanglamp is nu te zien in de showroom van De blauwe Deel, naast nog meer Louis Poulsen designklassiekers.