• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Beroemde lampen in films

5 augustus 2013 12:08
Kijk niet verbaasd op wanneer een lamp van De blauwe Deel Verlichting voorbij komt in een film. Regelmatig verschijnen lampen uit de collectie van De blauwe Deel Verlichting in films en tv-series. Deze lampen staan letterlijk in de spotlights en dat is niet zo gek. Art directors kiezen voor stijlvolle en sfeervolle lampen. Raak geïnspireerd door de beroemde lampen van De blauwe Deel Verlichting.

Louis Poulsen

Deens design is sterk vertegenwoordigd in de filmwereld. De Deense ontwerper Poul Henningsen (1894-1967) ontwierp de prachtige Louis Poulsen PH lampen. Deze lampen, verkrijgbaar in diverse modellen (tafellamp, wandlamp, hanglamp, kroonluchter), zijn onder meer te zien in de films ‘The Devil wears Prada’, ‘James Bond: Quantum of Solace’ en de tv-serie ‘Borgen.’ Het is het bewijs dat Louis Poulsen lampen internationale allure uitstralen en zeer stijlvol zijn.

Internationale faam

Getrapte lampen zijn populair door hun sierlijke, maar toch ook strakke ontwerp. Deze verschenen onder meer in de tv-series ‘Once Upon a Time’, ‘Hill Street Blues’ en de film ‘One Fine Day.’ Kijk bij hanglamp Furillo, hanglamp Puntig en hanglamp Queen Holophane en zie waarom deze lampen gekozen worden.

Nederlandse films en tv-series

De blauwe Deel Verlichting leverde diverse keren verlichting voor Nederlandstalige films en tv-producties. Met name de functionele, strakke Gispen lampen genieten de voorkeur. Niet zo gek, want Gispen is Nederlands design. Onder meer in de films ‘Zwartboek’, ‘Oorlogswinter’, ‘Sonny Boy’ en de tv-series ‘Dokter Deen’, ‘Annie M.G.’ en ‘’t Schaep met de 5 pooten.’ Staande lamp Empire, Art Deco bureaulamp Centrisch en de Wissmannlamp zijn te zien in deze Nederlandse succesvolle producties.

Volg het Pinterest bord De blauwe Deel in de film en bekijk de beroemde lampen.