In volle bloei

19 mei 2022 14:00
Wie fleurt er nu niet op van fraaie bloemen? Van bloemen worden we blij! Het is dan ook niet vreemd dat bloemen het meest gegeven cadeau in Nederland zijn. Van bloemen in glas kun je altijd genieten. Deze verwelken niet, waardoor ze uiterst duurzaam zijn.

Na maanden van grijs en grauw weer bezorgen gele narcissen en paarse krokussen mensen lentekriebels. Zodra de zon een tijdje schijnt, schieten ze uit de grond. Inmiddels is het volop lente! De bloesem komt je overal tegemoet.

Bloemen hebben hun eigen taal. Neem bijvoorbeeld de lotus. Doordat de blaadjes zich overdag openen en ’s nachts sluiten, is deze bloem symbool komen te staan voor licht (de zon). De oude Egyptenaren verklaarden de bloem om die reden heilig. De Narcis oogt wellicht simpel, maar is zeer ijdel. In het hart van de kelk laat de bloem een “trompet” zien. Daarmee tettert de bloem “Hier ben ik!” De goudgele kleur is hartverwarmend om te zien.

  

Sommige bloemen zijn zeer zeldzaam. Zo doet de plant van de wilde Kievits bloem er soms wel 8 jaar over om tot bloei te komen.

Iconisch is de o zo geliefde Nederlandse tulp. De kleuren waarin deze bloem voorkomt, houd je niet voor mogelijk.

   

Het moge duidelijk zijn dat bloemen ongelooflijk inspirerend zijn. In sereen wit, tere pasteltinten of juist felle kleuren.

Kijk snel naar alle mooie lichtbloemen van Coloured by Art®! Wat is jouw lievelingsbloem?