• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

T-hanglampen

23 juli 2013 11:21
De T-hanglamp, ook wel stamtafellamp genoemd, is zeer geschikt voor montage boven de eettafel of leestafel. Veel licht, over vrijwel de gehele lengte van een tafel: dat is het grote voordeel van de T-hanglamp. Bovendien biedt de T-hanglamp uitkomst wanneer het aansluitpunt boven de tafel niet juist gepland is. De naam van de lamp is afgeleid van de vorm van het armatuur die op een omgekeerde T lijkt.

Eén aansluitpunt

Natuurlijk is het mogelijk om meerdere enkele hanglampen boven een tafel te hangen, maar voor een T-hanglamp heb je slechts één aansluitpunt nodig. Doordat de breedte van de lamp wordt de tafel over de hele lengte verlicht. Dit is prettig tijdens het eten, lezen, werken, tafelen of tijdens het spelen van een gezelschapsspelletje. Er zijn T-hanglampen met 2, 3, 4, 5, 6 of zelfs 7 lichtbronnen. Ook zijn er stamtafellampen met één lange lampenkap. Bijvoorbeeld de Elegance of de Tiffany stamtafellampen.

Modellen & stijlen

Naast de diversiteit in formaten is er ook grote vari√ęteit in stijlen. Klassiek, zoals de serie Cono, modern, landelijk of retro. Kijk rond in de collectie T-hanglampen en zie de mogelijkheden voor een eettafellamp, passend bij uw interieur. De armaturen kunnen strak en recht zijn, maar ook gebogen, wat een frivolere uitstraling geeft. Er is keuze uit verschillende materialen voor armatuur en glaskappen. Zoals opaal, marmer of lichtgeel voor de glaskappen en glanzend messing, oud messing/honingkleur, donker brons, glanzend nikkel en mat nikkel voor het armatuur.¬†

Horeca

T-hanglampen kunnen thuis boven een lange eettafel gehangen worden, maar ook in een hotel, restaurant of café. Daar is de lamp ideaal voor boven de leestafel, biljarttafel of bar. Een stamtafellamp is tijdloos en een directe sfeermaker! 

Kijk in de categorie T-Hanglampen onder Plafondlampen voor de brede collectie T-hanglampen.