Franse ART DECO lampen

11 september 2021 12:00
Op zoek naar ARTISTIEKE lampen? Kijk dan op De blauwe Deel verlichting! Er is een ruim gesorteerde collectie van aantrekkelijke lampen te vinden waarvan de vormen wispelturig en de kleuren vaak zonnig en gedurfd zijn. Deze extravagante verlichting vindt zijn oorsprong in de Franse Art Nouveau en Art Deco periode.

Het SHINE A LIGHT lampje is werkelijk uniek. Het model staat op een 3 hoeksbasis. Hier is speciaal voor gekozen, omdat de tafellamp is geïnspireerd op de glas-in-lood ramen van het beroemde LVTETIA (Lutetia) hotel in Parijs, gebouwd in 1910. 3 ramen (paneeltjes) zijn gecombineerd tot een lamp. Elk paneel staat wel op zichzelf, de patronen lopen bewust niet door, zodat aan de bovenkant van het windlicht een verrassend effect is verkregen.

Prachtig is tevens de ingenieus vervaardigde glaskap in extravagante Franse Art Deco vormen die de beroemde naam Apollo draagt en in alle schoonheid zijn naam eer aan doet. De glaskap is geblazen in meerdere lagen glas en resulteert uiteindelijk in een fantastish gematteerd wit opaal glas. Het stabiele armatuur is zwart gepatineerd en heeft een frivole Vintage uitstraling.

Lage Tafellamp Apollo Moonlight

En natuurlijk is de Fabuleuze Tiffany wandlamp in typische Art Deco waaiervorm in de hoofdfoto opgevallen! Een feestelijk ontwerp met paarlemoer glas. Het zwarte armatuur en glas zorgt voor een fraai contrast. Een glamoureuze bestseller! Een Coloured by Art© ontwerp.