• Liefde in de lucht! Verras uw Valentijn dit jaar nu echt met iets unieks! 💕

Tiffany in de spotlight

24 juli 2020 10:00
Met deze blogpost willen wij de schijnwerper op Tiffany zetten! Op onze site bieden wij een prachtige collectie Tiffany verlichting aan "Coloured by Art© van Art Deco Trade", die wat ons betreft perfect past bij het zonnige weer. Niet alleen inspireert het seizoen om meer kleur in de inrichting te verwerken, licht en Tiffany gaan prachtig samen


Licht en kleur
Tiffany is een techniek waarbij glas in stukjes wordt gesneden, vervolgens worden de glasvormen omwikkeld met koperfolie en aan elkaar gesoldeerd. De stukken glas die hiervoor worden gebruikt zijn op zich zelf al uniek. Zowel de textuur van de glasstukken als de kleuren kunnen uiteenlopend zijn. Extra bijzonder wordt het als er een lichtbron wordt toegevoegd. In onderstaande glasstukje is te zien dat de zon op een betoverende manier de gemĂȘleerde kleuren binnen het glas benadrukt. Uitermate geschikt voor het gebruik in verlichting dus.

 Tiffany glasstuk

 Zowel eigentijds als klassiek
Tiffany lampen zijn beroemd geworden met de ontwerpen van Louis Comfort Tiffany (1848-1933). Ook modellen die niet in zijn ontwerpstudio zijn ontstaan dragen nu zijn naam. De ‘klassieke’ Tiffany stijl was onderdeel van de Art Nouveau beweging, waar de nadruk ligt op organische vormen als bloemen, bladeren of dieren. Tegenwoordig wordt dezelfde Tiffany techniek ook in andere stijlen uitgevoerd, waardoor liefhebbers van meer geometrische, strakke vormen met een modern interieur ook kunnen genieten van dit fantastisch staaltje vakwerk.

 Tiffany Tafellamp HortensiaTiffany Tafellamp Fallingwater

Beide stijlen, prachtig in zijn soort, bieden wij aan op onze website. Voor ieder wat wils dus! Kijk snel in onze categorie Tiffany lampen om de uiteenlopende ontwerpen te bekijken!