• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Kristallen kroonluchters

11 juni 2013 16:14
Soms lijkt het alsof er alleen een kroonluchter nodig is om een ruimte te laten stralen. Het klassieke model, de lampjes in kaarsvorm, het sfeervolle licht, de sierlijke kralen en de heldere kristallen pegels maken de kroonluchter tot een kroonjuweel. De blauwe Deel Verlichting heeft een breed assortiment kroonluchters.

Klassieke kroonluchters

Hoewel meestal wordt gesproken van een kroonluchter, wordt met kandelaber, kroonlamp, lichtkroon, kaarsenkroon, luchter of luster dezelfde lamp bedoeld. De klassieke kroonluchter bestaat uit een armatuur met meerdere armen die rijkelijk versierd zijn met glazen kralen en kristallen pegels. Doordat het licht op deze glazen ornamenten valt, ontstaat er letterlijk een schitterend effect. Het is dan ook niet gek dat kroonluchters bij de adel al vanaf de 15e eeuw snel populair werden. Wie een paleis binnenstapt, zal ongetwijfeld kroonluchters zien pronken. De een nog majesteuzer dan de ander.

Modellen en kleuren

Bij De blauwe Deel Verlichting zijn klassieke kroonluchters verkrijgbaar in diverse formaten, zodat voor elke ruimte een passende luchter gevonden kan worden. Zo zijn er onder meer 5-armige kroonluchters, 6-armige kroonluchters en 9-armige kroonluchters. Bovendien zijn vele modellen verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals transparant, wit, zwart of rood. Wie voor tijdloos klassiek gaat, kiest voor wit of transparant. In een modern klassiek interieur staat een zwarte of rode kroonluchter juist heel spannend.

Rustieke kroonluchters

Naast de klassieke kristallen kroonluchters zijn er bij De blauwe Deel Verlichting ook prachtige kroonluchters in de collectie met een rustiek armatuur, gedecoreerd met kristallen pegels. Deze serie kroonluchters, Bardini genaamd, bestaat uit verschillende modellen lusters. Er kan gekozen worden uit verschillende formaten, maar het leukste is de keuze voor de kleur en het materiaal van het armatuur. Het bolvormige metalen armatuur is verkrijgbaar in diverse mooie tinten en daarnaast zijn er ook kroonluchters in deze collectie waarvan het armatuur geheel bedekt is met velours. Dit geeft een warm, spannend en chic gevoel.

Kijk onder de categorie Plafondlampen bij Kroonluchters voor alle klassieke kroonluchters én moderne kroonluchters.