• Wind, regen en zon! ūüƧ Herfst Maak het knus binnen‚≠ź

De 4 mooiste kerstverlichtingtrends van 2019

9 december 2019 12:47
Kerst is de ideale tijd om van verlichting een hoogtepunt te maken. De dagen worden korter en hoe fijn is het om thuis te komen in een prachtig en sfeervol verlicht huis? Dit jaar zijn er weer verschillende stijlen te ontdekken in de winterse kerstverlichting. Lees verder voor meer lichtinspiratie.

Ice, ice, baby

IJs en sneeuw zijn bijna ieder jaar terug te vinden in de verlichting, zeker tijdens de feestdagen. Met koele tinten zoals wit en blauw als sfeermaker. Mooi voor in de boom, maar ook voor bijvoorbeeld aan de muur! Verlichting met helder glas, zoals de Plafonnière Bol Cracle Helder, is hierbij een bijzondere aanvulling. Gebruik een filament ledlamp, de moderne variant van een kooldraadlamp, voor een extra leuk effect. De Lichtslinger Kerst, in de vorm van witte engelen, kerstbomen en klokken, is de ideale decoratieve verlichting bij deze trend. De vormen laten een zacht doorschijnend licht zien.

Lichtslinger Kerst Afbeelding ter illustratie: Unsplash   French Art Deco Tiffany Tafellamp

Floraal fluweel

Op Christmaholic, één van de toonaangevende blogs op het gebied van kersttrends, lezen we over de red velvet-trend. Niet de cupcake, wél het fluweel en de bonte kleuren. Bloemen spelen hierbij een belangrijke rol. De Lovely Flower-serie past hier in het bijzonder goed bij.  De gebloemde vorm van de lamp heeft een sierlijke en romantische uitstraling. Op zoek naar een sfeervol cadeau? De Tiffany Waxinelichthouder Sweet Tulip is uniek en tijdloos.

Laag Tiffany Tafellampje Lovely Flower Red Plafonnière Bloemknop  Tiffany Hanglamp Lovely Flower Purple

Landelijke kerst

Britse jachthuizen, meters sneeuw, bruine tinten en een klassieke uitstraling zijn belangrijke kernwoorden van deze verlichtingtrend. Een landelijk verlichte kerst vraagt om warme verlichting en veel verschillende lichtbronnen. De Tiffany Kroonluchter Aiko Yellow met drie glaskappen sieren het trappenhuis als kerststerren. Een imposante en klassieke kroonluchter of T-hanglamp laat de eettafel nog beter uitkomen en zorgt voor sfeervol licht.

Afbeelding ter illustratie: Unsplash  Tiffany Kroonluchter Aiko Yellow 3  Victor Horta Kroonluchter Elegantie 

Groen en rood

Zijn er kleuren die meer bij Kerst passen? Groene en rode verlichting geeft een klassiek effect voor de feestdagen en is het hele jaar door een bijzondere aanvulling. Kijk bijvoorbeeld naar het geometrische tafellampje Arata Green of naar de wandlamp Punt met in elkaar overlopende tinten. Kaarslicht van rode of gebroken witte kaarsen in één van de stijlvolle houders en kandelaren maken het compleet.

Wandlamp Punt Groot Brons Glas Floraal gesjabloneerd  Kandelaar Sweetheart 1 Knop  Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

In de speciale kerstcategorie vindt u nog meer inspiratie voor een heerlijke kerst. De blauwe Deel Verlichting wenst u prachtige dagen!