• Wind, regen en zon! 🌤 Herfst Maak het knus binnen⭐

Buitenlamp aansluiten

13 mei 2011 12:23
Het aansluiten van een lamp hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, er is echter wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Zeker bij het aansluiten van een buitenlamp. Buiten heb je natuurlijk te maken met andere omstandigheden dan binnen; Toestemming, het weer, ander soort kabels en misschien ook wel de exacte plek die je wil verlichten. Speciaal voor het ophangen van een buitenlamp volgt hier een korte basishandleiding voor de eerste stappen met enkele handige tips:

Buitenlamp aansluiten tips

Toestemming
Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale reglementen omtrent buitenverlichting. Misschien zijn er wel buren die last hebben van overmatige verlichting of schaadt het op bepaalde wijze de natuur. Informeer hier goed naar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bedrading
Bij het installeren van buitenverlichting is het handig om eerst de stroom af te sluiten naar het aansluitgebied. Gebruik bedrading die gemaakt is voor buitenshuis gebruik. Denk hierbij aan het weerstaan van regen, sneeuw en ijs. Als u gebruik maakt van een verlichtingskit zorg er dan voor dat deze een aardgeleider bevat. Dit is verplicht bij het buitenshuis, ondergronds aanleggen van draden.

Tijdschakelaar
Het is handig om bij een buitenlamp ook een tijdschakelaar te installeren. Buiten het feit dat het handig is om niet steeds naar buiten te hoeven, bespaar je op een hoop geld wanneer het licht overdag gewoon uitgeschakeld is. Op tijd verlichten is uiteraard ook veiliger in het donker.

Buitenlamp alternatief
Buitenverlichting kun je natuurlijk nog eenvoudiger aansluiten dan in bovengenoemde alinea’s. Het aanleggen van bedrading, als dit er nog niet ligt, is slechts weggelegd voor de klusser onder ons. Wanneer je daar van af wilt zien, ligt de wat duurdere optie voor zonne-energie voor de hand. Overdag worden door het licht van de zon de batterijen opgeladen en ’s avonds verbruikt de lamp deze opgespaarde energie. De investering is weliswaar wat duurder, het uiteindelijke verbruik van stroom is zowel schoner als goedkoper!